Кой ни класира за Европейското по футбол?

7 Dni Sport31.03.2022
Ирландия U17 - България U17,

Вратарят на юношеските национали връща крупна сума на възрастна жена.

В отбора на Йордан Петков е викан и внукът на Маргарита Хранова.

Голмайсторът ни е кръстен на Роберто Баджо

Юношеският национален отбор до 17 години се класира на европейското първенство догодина в Израел, като мина през два кръга на здрави квалификации. А стартирахме като едва 39-и в ранглистата на УЕФА и от трета урна на жребия за първия етап. Елиминирахме Сърбия, Хърватия, Лихтенщайн, Финландия и Ирландия, сили в юношеския футбол. На последната квалификация в Португалия бяха:

Вратари

Алекс Божев. Играч на ЦСКА. От Пловдив. Започва в “Ботев”, след това идва в ЦСКА. За кратко е във ФК ЦСКА 1948, но се връща в тима от Борисовата градина. В момента е трети вратар на мъжкия тим след Густаво Бусато и Димитър Евтимов. Името му нашумя за първи път в медиите през април 2018 г., когато заедно със своя приятел Владимир Кръстев върнаха 1500 лева на възрастна жена от Пловдив. Хлапетата занесли огромната сума в полицията, която я издирила.

Велизар-Илия Илиев. В момента е в италианския “Каляри”. Иначе е юноша на “Левски”, като бе титуляр доста време, след което изненадващо седна на пейката. В крайна сметка се премести в школата на италианския тим.

Защитници

Захари Атанасов. От столичния “Септември”. Роден във Велико Търново, като започва в “Етър”. По принцип е халф, но в националния отбор играе десен бек.
Росен Маринов. Централен защитник на ЦСКА. Роден в Ловеч, като започва в школата на “Литекс”.

Мартин Георгиев. Централен защитник на “Славия”, където е от дете. От София. Той вече дебютира при мъжете. Дори бе изгонен при знаменитата победа на “белите” над “Лудогорец” с 1:0.

Симеон Василев. Ляв защитник от ФК ЦСКА 1948. Софиянец. Първият му клуб е “Левски”. Близнакът му Виктор също е в националния отбор.

Петър Господинов. Централен защитник на италианския “Верона”. От Свети Влас. Юноша на бургаския “Черноморец”, след това е 6 месеца в “Лудогорец”, 6 месеца в “Спартак” (Плевен) и 1 година в “Пирин” (Благоевград)

Михаил Цонев. Ляв защитник и ляв халф на ФК ЦСКА 1948. От Бургас. Започва в “Черноморец”, след това се мести в столичния “Септември”.

Слави Чакъров. Десен бек и централен защитник на “Левски”. От Сандански. Започва във “Вихрен”, след това е в благоевградския “Пирин” и от 2 години е при “сините”.

Полузащитници

Антоан Стоянов. Опорен халф на “Левски”. От Кюстендил. Много здрав физически. Започва в родния си град в школата на Илиян Стоянов, след което преди 2 години и нещо се мести в София.

Асен Митков. Плеймейкър на “Левски”. Капитан на националния отбор. От Пловдив, като започва в “Ботев”. Дори е имало предложение за проби в “Манчестър Юнайтед”, което е отказано от баща му.
Виктор Василев. От ФК ЦСКА 1948. Близнакът на Симеон Василев. И той започва в “Левски”.

Чунг Тханг Нгуен-до. Втори капитан на отбора. Цялата му кариера минава в “Славия”. Родителите му са повече от 15 години в България, като баща му има сергия на пазара в “Илиянци”.

Неджиб Хаджъ. Халф на германския “Шалке 04”. От Айтос. С уникална история. Никога не е тренирал в България, когато негов съгражданин, който има автотенекеджийница пред стадиона на немския тим, го забелязва да играе на улицата. И понеже има доста клиенти от клуба, им го предлага.

Нападатели

Борислав Маринов. Ляво крило на столичния “Септември”. Трети капитан на отбора. Отбеляза гола ни срещу Португалия в решителната част на евроквалификацията.

Роберто Илиев Райчев. Дясно крило на “Славия”. Син на клубната легенда Илия Илиев, който го кръщава на Роберто Баджо. Вкара цели 3 от общо 4 гола, които отбелязахме в Португалия.

Константин Павлов. Ляво крило на “Ботев” (Пловдив). От Русе. Започва в “Аристон”, след което е в “Дунав”. От година е в “Ботев”, като вече тренира при мъжете.

Стефан Трайков. Дясно крило на “Славия”. От Бургас. Син на легендата на “Черноморец” Стефан Трайков. След това обаче майка му и нейният втори съпруг го местят в пловдивския “Ботев”, а оттам го взема “Септември” (София). Изкарва успешни проби в нидерландския “Херенвеен”, където обаче чупи ключица. След 6 месеца почивка отива при “белите”.

Петър Кирев. Централен нападател на “Лудогорец”. От Разлог. Бившият играч на ЦСКА Йордан Юруков, негов съгражданин, го води в Разград.

Александър Петров. Централен нападател на “Септември” (София). Столичанин. Няма и минута в квалификациите, но винаги е в отбора.

В предишни лагери и по време на първия етап на квалификациите бяха викани:

Умут Хакиф Хабил. Вратар на “Лудогорец”. От Хасково. Баща му бе спонсор на местния тим, когато бе в елита и втора дивизия.

Йоан Загоров. Вратар на “Левски”. От София. Започва в “БГ Барса” при Васко Шаламанов, след това в “Царско село”. Тренира и с мъжете на “сините”.
Росен Божинов. Десен бек или централен защитник на ЦСКА. От Кнежа. Предишният му отбор е великотърновският “Етър”.

Валентин Спасов. Централен защитник на “Септември” (София). Столичанин. Впечатлява с ръста си от 203 см.

Георги Караиванов. Дефанзивен халф на “Лудогорец”. От Казанлък и започва в “Розова долина”. Капитан на разградчани за тази възраст.
Константин Грахльов. Ляв бек на “Черно море”. От Варна.

Кристиян Бойчев. Полузащитник на “Септември” (София). Типична осмица. От София. Внук на Маргарита Хранова.

Васил Василев. Централен нападател на “Левски”. От Хасково. Дълго време бе в школата на “Берое”, след което се мести при “сините”. За кратко бе във ФК ЦСКА 1948, но бързо се върна обратно.

Стивън Вълчев. Крило и атакуващ халф на “Лудогорец”. От Бургас. Първи клуб “Черноморец”.
Божидар Сидеров. Ляв бек или централен защитник на “Ботев” (Пловдив). От Пловдив.

Марио Дадаков. Десен защитник на “Левски”. Започва кариерата си във “Витоша 13” (Бояна) – школата на сина на банкера Емил Кюлев – Александър. В последната контрола срещу “Созопол” Станимир Стоилов го взе с мъжете.

Васил Христов. Нападател на “Пирин” (Благоевград).

Стилиян Стойчев. Защитник на “Ботев” (Пловдив).
Виктор Добрев. Вътрешен халф на италианския “Верона”. От София. Започва в “Царско село”, а след това е в “Левски”, където бе ляво крило.

Монир Ал Бадарин. Ляво крило, ляв халф на “Ботев” (Пловдив). От Казанлък. Минава през “Розова долина”, “Берое”, “Спартак 1919” (Плевен) и “Пирин” (Благоевград). Играе в “Ботев II”, който е във Втора лига.

Любомир Тодоров. Плеймекър на “Левски”. От Благоевград и започва в “Пирин”.

Кристиян Грозданов. Ляво крило на ЦСКА. От Вършец. Играл е в “Монтана” и “Царско село”.
Добромир Павлов. Десен защитник и централен защитник на “Ботев” (Пловдив). От Бургас, стартирал от “Черноморец”.

Треньор

Йордан Петков. Роден на 11 март 1976 г. във Велико Търново. Централен защитник. Играл в “Етър” (Велико Търново), “Ворскла” (Полтава, Украйна), “Локомотив” (София), “Славия” (София), “Самсун” (Турция) и “Ермис” (Арадипо, Кипър). Има и 6 мача за националния отбор. Никога не е тренирал мъжки отбор. Работил е в школите на “Славия” и “Левски”, след което поема тима на юношеските национали. Ще води и тези, набор 2006 г.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ