Нападател на Пирин отсече: Левскар съм, но няма вариант да загубим мача

Славия - Пирин Благоевград, Станислав Костов

Нападателят на Пирин Станислав Костов със сигурност очаква с по-особени чувства мача с Левски. През пролетта на 2019 година той отбеляза 13 гола в 14 мача със синия екип. Костов се съгласи да отговори на въпросите на “Тема Спорт” преди сблъсъка между орлетата и сините в неделя.

Станиславе, предстои мач с Левски. Пирин е в чудесна форма и забележителна серия, но това повече сковава краката в очакване да дойде краят й, или вдъхва повече самочувствие?
– Добрата серия винаги носи повече емоция, ентусиазъм и самочувствие. В Пирин сме събрани доста опитни футболисти и ние сме наясно, че всяка серия има край, но притеснение няма. Нормално е да има напрежение, както преди всеки мач. Това е един вид предстартова треска, която изчезва в мига, в който стъпим на терена. Смятам, че това напрежение дори е полезно, защото то помага за концентрацията и мотивацията. Няма как във футбола да си равнодушен и да очакваш да постигнеш резултати. Важно е да си под пара и да играеш със сърце.

Има ли по-особена тръпка при теб, все пак имаше прекрасни моменти на “Герена”?
– Левскар съм и реално най-добрият сезон в кариерата ми бе с екипа на Левски. Със сигурност ще има по-специално усещане в мен, когато се изправя срещу сините, но това няма да ми попречи да дам максимума. Аз защитавам цветовете на Пирин и ще направя всичко по силите си, за да победим.

Любимец си на сините фенове, но пък те имаха закачка с твоя съотборник Антон Карачанаков. Смяташ ли, че ще се появи напрежение в този мач?
– Антон допусна грешка, за която се извини. Всичко беше плод на емоция, но нямаше вложени негативни чувства. Това е част от играта и понякога е възможно да реагираш по начин, който да не се хареса на отсрещната страна. Надявам се феновете на Левски да са приели извинението на моя съотборник и да няма напрежение. От подобни неща никой няма да спечели.

Двубоят е много важен за целите, които преследвате – класиране в горната четворка. Негативен резултат може ли да доведе до сътресения в съблекалнята на Пирин?
– Ние сме достатъчно опитни футболисти и сме наясно, че негативните резултати и загубите са част от играта. Смятам, че рутината, която имаме натрупана през годините, няма да позволи да се поддадем на негативни емоции след една загуба. Всичко това го казвам по принцип, а конкретно за мача с Левски – не мисля, че има вариант Пирин да загуби.

Сините също се намират в добра форма, с какво ще опитате да ги изненадате и как ще противодействате на техните силни страни?
– Тренировките в последната седмица са ни насочени към този двубой. Има още няколко дни до мача, в които ще се постараем да се подготвим по най-добрия начин. Треньорското ръководство е добре запознато със силните и слабите страни на Левски и старши треньорът Радослав Митревски ще намери най-добрия начин, по който да подходим. Това обаче са тактически уловки, които нямам право да разкривам. Надявам се да стане хубав мач, който да е интересен за феновете и ние да спечелим.

Как се отрази паузата за националните отбори за Пирин? В такива случаи отборите често излизат от игрови ритъм…
– Не смятам, че тези десетина дни ни извадиха от игрови ритъм. Дори паузата бе добре дошла за нас, тъй като имаше достатъчно време контузените ни футболисти да се възстановят напълно и да са готови за мача.

В дните преди мача усещаш ли приповдигнато настроение в Благоевград?
– Със сигурност нашите фенове очакват с нетърпение мача с Левски. Искрено се надявам да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. Сигурен съм, че левскарите ще напълнят техния сектор и ако стадионът наистина се напълни, то ще се получи празник и атмосфера, която ще помогне на нас, футболистите.

Ще се зарадваш ли, ако вкараш на Левски?
– Като нападател моята задача е да бележа и ако ми се отдаде възможност, ще го направя, но ще проявя нужното уважение към съперника.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ