Министър Василев каза истината за казуса „ФК Стандарт“

Министър Радостин Василев

Министърът на спорта Радостин Василев внесе допълнителна яснота около казуса с отбора на Стандарт Шивачево, за който се смята, че не развива дейност от 2018 година, но е участвал в конгреса на 12 октомври миналата година, а също така има подписан протокол от проведено Общо събрание.

Ето какво написа Радостин Василев във Фейсбук:

„Привет, приятели!

Казусът с ФК „Стандарт“ гр. Шивачево продължава да създава прецеденти. Припомням ви, че проверка на експерти от дирекция „Регионална координация и контрол“ на Министерството на младежта и спорта установи наличие на сериозно разминаване в твърденията на председателя на Управителния съвет на клуба Динко Николов и Българския футболен съюз. В собственоръчно подписана декларация г-н Николов заяви, че ФК „Стандарт“ не развива никаква дейност през последните 3 години. В същото време от централата предоставиха в ММС протоколи от турнири с участието на детски отбор, представляващ футболния клуб.

Във връзка с публикации в медиите и показан протокол от проведено Общо събрание на футболния клуб, публикуван в Търговския регистър, председателят на УС Динко Николов отново декларира пред ММС, че клубът не упражнява никаква дейност, а подписът му под протокола от въпросното Общо събрание, проведено на 05.02.2021 г., е „брутално фалшифициран“. Г-н Николов заявява, че за първи път вижда този документ. Нещо повече. Той твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата.

Проверката на ММС продължава и сме изискали допълнителна информация и документи от БФС по този казус“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ