В Босна сринаха Петев: Най-лошият селекционер в историята ни

7 Dni Sport30.03.2022
България - Люксембург, Ивайло Петев

Недоволството към българския специалист Ивайло Петев в Босна и Херцеговина расте все повече. Медиите критикуват жестоко националния селекционер на страната, който записва неубедителни резултати в последно време и не успя да класира страната на Мондиала.

Един от водещите всекидневници в страна “Дневни Аваз” излезе с критичен коментар относно Петев, озаглавен „Цялата мизерия и мрак на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина: Защо Петев е най-лошият селекционер в историята ни“.

“Този човек, известен на нашата публика като единственият треньор, който не успя да спечели титлата със загребския Динамо от няколко години, но и като звезда в социалните мрежи, чиито фенове свалят фланелката му в България, пристигна в националния отбор на Босна и Херцеговина по политически указ. Ясно беше, че това не са спортни критерии и че само чистият късмет може да ни доведе до някаква победа.

Предполагам, че се е доверил, че Един Джеко ще прикрие невежеството му с гениалността си, затова се обади на всички и всичко и така потвърди предишната си титла на мениджър. Можеше да се уреди, идваха доказателства, но стоически „изтърпя“ 30 000 KM на месец и урони репутацията на отбора на Босна и Херцеговина.

Дори и най-лошите треньори изглеждат много по-добре, ако знаят как да обяснят нещо, но Петев винаги вдигаше рамене, чудеше се на слабите резултати и показваше, че е невеж треньор. Може и да е бил добър фен (и това е под въпрос), но той направи такива тактически провали, които граничат с теории, че е възнамерявал да унищожи футбола в Босна и Херцеговина.

Единственото, което трябва да се признае е, че той разочарова малцина. Той беше назначен от тези, които в по-голямата си част не подкрепят националния отбор на Босна, така че със сигурност не изпитват главоболие заради ескападите на българина, а тези, които биха дали кръв за Джеко и съотборниците му, не са очаквали много.

Има дълъг списък с неща, които Петев е използвал, за да заблуди обществеността на страната. Той обеща, че ще върне култа към националния отбор, че ще си тръгне, ако няма резултати, говори за новите звезди, които ще намери, а като цел спомена, че ще защити президента на федерацията Вик Желкович.

Съмнително е дали има лиценз за охранител, може да е портиер във федерацията на Босна и Херцеговина, но той трябваше да ни предпази от срам.

Какво можеше да се очаква от човек, който преди дни призна, че е пропуснал подготовката и е трябвало да остане с тима в Зеница. Той е трябвало да разбере, че разполага с Центъра за обучение на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина, но очевидно може да говори за нещо, което е свързано повече с медицината, отколкото със спорта.

Този „скъп“ и „хубав“ човек наистина вдъхновява, но някак си съвестта на хората ги гризе при всяка буква, написана за Петев като треньор. Сигурно дори тези, които го доведоха (не някакви сърби там, а сърби, хървати и бошняци от Футболната асоциация на Босна и Херцеговина) не разбират колко наглост има този човек, за да не стане в един момент и да каже: „Хора мои, аз си тръгвам“.

За да не сме всички чернигледи, със сигурност ще победим някой отбор, трябва само да вкараме гол. Опитахме с Грузия, може би Люксембург, но на кого му пука вече, ако не победим.

Този тих човек, ходещ с палто до аутлинията, успя да направи, или поне опита, много по-опасни неща за футбола в Босна и Херцеговина от загубата на един квалификационен цикъл.

Премахването на Миралем Пянич трябваше да бъде алиби за всички лоши неща, които се случваха.

Колкото и малко да показваше Пянич като игра, той е на мили над Петев и не трябваше да се жертва. Кой е следващият, може би Джеко?”, завършва коментарът на колегите от Босна и Херцеговина.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ