Сотириу вкара – Кипър оцеля, Крачун вкара – Молдова изпадна

7 Dni Sport30.03.2022
Лудогорец - Ботев Враца, Пиерос Сотириу

Нападателят на Лудогорец Пиерус Сотириу отбеляза гол при победата с 2:0 над Естония, която остави Кипър в Група С на Лигата на нациите. В първата среща на финалния плейаут двата отбора не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0.

Пиерос Сотириу се разписа в 51-ата минута, а малко по-рано Кипър остана с човек по-малко заради червен картон на Сполярик. Преди това обаче островната държава бе повела с 1:0 с попадение на Ционис.

В същото време друг представител на efbet Лига Артур Крачун нямаше късмета на Сотириу. Молдова изпадна в Група D на Лигата на нациите, след като се провали в другия финалел плейаут срещу Казахстан.

Молдовците победиха с 1:0 в редовното време при гостуването си на „Астана Арена“. Преди това обаче бяха загубили с 1:2 на свой терен и така се стигна до изпълнение на дузпи. Артур Крачун се появи в игра в 64-ата минута и бе един от футболистите, които изпълни успешно 11-метров удар. Той застана на бялата точка четвърти и се разписа. Двама негови съотборници обаче се провалиха веднага след него и Молдова изпадна в по-долна дивизия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ