Футболистите в елита са в шок! Сезонът започва рекордно рано

Лудогорец - Левски, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Спас Делев

Новият сезон в Първа лига най-вероятно ще започне рекордно рано. Планира се стартът на първенство 2022/23 да стартира на 8 юли. Причината се крие в световното в Катар от 21 ноември до 18 декември.

Заради него есенните дялове във всички европейски шампионати трябва да приключат най-късно в началото на ноември, за да имат време финалистите за подготовка.

България не е участник на Мондиала, но е длъжна да се съобрази с разпоредбата на ФИФА и УЕФА.

Припомняме, че миналото лято сезонът в елита започна на 23 юли. Сега стартът ще е с цели две седмици по-рано, което си е рекорд.

Това означава, че отборите ще имат много малко време за почивката между двете първенства. Недоволство сред футболистите вече има. Някои от тях, дочули новината, мрънкат заради очертаващата се много кратка пауза през лятото, в която те ще искат да отделят време за семейство, деца и близки.

„Хем не сме на Мондиала, хем и ще трябва по-рано да започваме следващия сезон. Но в случая такава е програмата, която идва не от БФС, а от ФИФА и УЕФА“, коментират футболисти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ