Треньорът на Дудова избухна: Подобно решение е против здравия разум

биляна дудова

Георги Калчев, личният треньор на световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова, изригна с писмо до медиите по повод обявеното за днес преборване между нея и Тайбе Юсеин. Това бе решено от УС на БФБорба, който по-рано отстрани Дудова от отбора за европейското първенство в Будапеща идната седмица, и обяви, че в категория до 62 кг ще се бори Тайбе Юсеин.

Според Георги Калчев последното решение заплашва и здравето на неговата състезателка, която, покрай скандала, не е тренирала от 10 дни, по неговите думи.

Ето и позицията до медиите на личния треньор на Биляна Дудова Георги Калчев:

„Случайно научих, че УС на БФБорба за пореден път е променил решението си относно определянето на състава на българския национален отбор жени за Европейското първенство в Будапеща, което започва на 28 март, понеделник, в частност в категория до 62 кг (Биляна Дудова или Тайбе Юсеин).

Подобно решение е против здравия разум, а така също и против физическото и психическото здраве на състезателките, особено на Биляна Дудова, която от 10 дни не тренира и е в почивка в родното си място, след като беше взето неправомерно решение да не участва на Европейското първенство.

Тази поредица от груби нарушения на Правилниците на БФБорба и напълно несъстоятелни действия, които могат да лишат България от европейски златен медал, подхождат по-скоро на някакви злостни вражески саботьори.

Но тъй като случаят не е такъв, остава другата възможност – безпринципност и неадекватност, които будят недоумение. Нали все пак някои членове на УС на БФБ, в това число и административното ръководство на федерацията, са се борили, макар и отдавна.
И все пак толкова ли е трудно да се поставят на мястото на едната, а сега вече и на другата състезателка, които преживяват две седмици съкрушителни стресови състояния от допуснатите гафове на БФБ.

N.B. Съставите ни заминават за Будапеща в понеделник, 28 март 2022 г., а преборването е на 27 март, неделя 2022 г. Как да се квалифицира всичко това?

С уважение, Георги Калчев, личен треньор на Биляна Дудова“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ