Григор Димитров катастрофира в САЩ. Феновете му са бесни. Ще линчуват.

7 Dni Sport26.03.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров имаше всички предпоставки да вярва, че е подготвен за силно представяне в Маями, имайки предвид отличния му скорошен рейд към четвъртфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Днес обаче нямаше и помен от вдъхновението, което го беше обзело в Калифорния и нашият сънародник закономерно отстъпи на непоставения Макензи Макдоналд – 1:6 4:6. По този начин първата ни ракета записа трета поредна загуба във Флорида и му остава единствено да се готви за клей сезона, където от 9 април нататък му предстои да вземе участие на Мастърса в Монте Карло.

Григор стартира агресивно, опитвайки се да отиграва изцяло от форхенд страната си и ударите му изглеждаха солидни. Макдоналд обаче също играеше с нисък брой на непредизвикани грешки, а същевременно се справяше с атаките на българина и закономерно реализира ранен пробив. Впоследствие местният представител навакса пасив от 0:30, за да затвърди взетата преднина и резултатът стана 3:0 гейма в негова полза. Димитров отговори с отлично проведено подаване, с което най-после се разписа, само че последва нов слаб период за хасковлията и той не спечели нито гейм повече до края на откриващия сет.

Родният ни представител значително повиши равнището си от сервис линията през втората част и провеждаше някои отлични печеливши комбинации, но неговият опонент насочваше ретурите си със завидна дълбочина и постоянно принуждаваше 26-ият поставен да изпълнява допълнителни удари.

В крайна сметка Григор не можа да издържи на невероятните защитни прояви от другата страна на мрежата и се пропука при 4:4, когато запрати смач в аут и скоро световният номер 54 се поздрави с победата, която му дава шанс да премери сили с Александър Зверев в следващия кръг.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ