Кирил Десподов и Атанас Илиев сред виновниците Италия да е извън Световното

7 Dni Sport25.03.2022
Кирил Десподов,

Италия държеше съдбата си в свои ръце по време на квалификационната фаза за Световното първенство, но пропуска Катар 2022 поради някои съществени грешки. От италианското издание „Football-italia“ се върнаха назад към по-фрапантните грешки в двубоите на тима по време на квалификациите. Като един от провалите за „скуадра адзура“ италианците посочват допуснатия изравнителния гол на Атанас Илиев в двубоя срещу България на „Артемио Франки“.

Италия срещу България 1:1: Флоренци

Септември 2021 г., първият мач на Италия като европейски шампион. Федерико Киеза изведе „адзурите“ напред след 16 минути игра, но Атанас Илиев изравни резултата преди почивката, като се възползва максимално от грешка в защитата на Алесандро Флоренци, която проправи пътя за Кирил Десподов отляво и той асистира на Илиев.

Швейцария-Италия 0:0: Берарди и Жоржиньо

„Адзурите“ гостуваха в Швейцария три дни след двубоя с България, като стигнаха само до равенство 0-0. Преди грешката на Жоржиньо през второто полувреме, Доменико Берарди пропусна страхотен шанс в наказателното поле, като не успя да намери вратата след страхотна асистенция на Мануел Локатели. Ян Зомер успя да откаже крилото на Сасуоло, преди да спаси дузпата на Жоржиньо.

Италия-Швейцария 1:1: Барела и Жоржиньо

Два месеца по-късно (12 ноември) „адзурите“ бяха домакини на Швейцария на „Олимпико“ в Рим. Техният вратар Зомер отново бе с решаващ принос. Италия губеше с гол през първото полувреме, но Джовани Ди Лоренцо изравни преди почивката. Николо Барела пък имаше шанс да намери вратата няколко минути преди гола на Ди Лоренцо. След това Жоржиньо пропусна третата си поредна дузпа с „адзурите“ през второто полувреме, пращайки я над напречната греда.

Италия-Северна Македония 0:1: Берарди

Италия доминираше в мача, имаше 32 удара, пет във вратата, но Северна Македония имаше нужда само от две, за да отбележи. От всички шансове, създадени от Италия, може би най-невероятният беше този за Берарди, който засече пас на Столе Димитриевски, но някак си не успя да намери мрежата със слаб удар, спасен от вратаря на Северна Македония.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ