Вдигат днес София по тревога! На „Васил Левски“ идват 800 луди хървати, чакат левскари

7 Dni Sport02.08.2018
полиция2

Около 800 фенове на Хайдук се очаква да подкрепят днес тима на стадион „Васил Левски“. Част от тях пътуваха с чартъра до София, но по-голямата се чака да пристигне у нас по обед организирано с автобуси.

Хърватите се опасяват, че може да се стигне до стълкновения с привърженици на Левски, който бе отстранен преди година от Хайдук за Лига Европа. Тогава отново имаше напрежение между агитките, като привърженици на сините атакуваха с пиротехника посред нощ хотела на съперника – „Хилтън“ зад НДК.

На сайта на клуба от Сплит бе пуснато съобщение до феновете на отбора за това какво ги очаква в София, как да се сдобият с билети и къде ще са настанени на стадиона – сектор Г. От Хайдук пък обявиха, че ще са в същия хотел, който преди година им донесъл късмет срещу Левски. Тогава хърватите пак биха у дома с 1:0, а на реванша удариха сините с 2:1.

Столичната дирекция на вътрешните работи пък предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за спазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролнопропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ