Федерико Варела се завръща за ЦСКА след 49 дни контузия

7 Dni Sport24.03.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Федерико Варела, Жорди Кайседо

Аржентинският плеймейкър на ЦСКА Федерико Варела тренира на пълни обороти и ще вземе участие в предстоящата в неделя контрола със Спортист (Своге), съобщава „Тема спорт“.

Южноамериканският халф получи контузия в навечерието на подновяването на шампионата именно в спаринг на тренировъчната база в Панчарево.

Той бе ударен при победата с 2:0 над Литекс на 6 февруари и оттогава не се е появявал на терена, като в неделя ще са изминали 49 дни от последната му изява.

На няколко пъти в последните седмици аржентинецът изглеждаше близо до завръщане, но след това отново отпадаше от сметките. Именно честите контузии, които Варела получава, не са по вкуса на Стойчо Младенов, който до края на сезона би залагал на него единствено при липса на други алтернативи. Мудността в играта на полузащитника също не се харесва на опитния наставник, като, както е известно, дори когато е здрав, на неговата позиция е използван Греъм Kepи. Формата на ирландеца обаче също върви в низходяща линия от средата на есента насам, от което страда и цялата офанзивна мощ на армейците.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ