Тодор Батков: Ако министърът не даде лиценз на БФС, ще стане революция

7 Dni Sport24.03.2022
тодор батков

Министърът на спорта Радостин Василев може да не даде лиценз на БФС, но не вярвам да посмее, защото ще настане революция.

Това каза пред колегите от „БНТ“ бившият собственик на „Левски“ Тодор Батков.

Лицензът се дава по Закона за спорта. Зависи от това дали изпълняват изискванията. Не вярвам да се стигне до там, че да не се даде. Ако бяха последователни БФС, вчера трябваше да изключат отбори от А и Б група. На всички е ясно какво ще стане, ако БФС изключат „ЦСКА“. Ще блокират държавата, категоричен бе той.

Преди всичко проблемът с президентът на БФС е правен, морален, а и личностен. Правен е, защото президент е този, който е вписан в съответния регистър. В момента е валидно вписването направено след конгреса 2018 г., по силата на който президент е Борислав Михайлов. Освен това имаме извънреден конгрес от миналата година октомври. Той е проведен много прозрачно, много демократично. Не съм присъствал, но съм говорил с участници, разказа той.

Буквално преди дни разбрах, че всъщност за т.нар конгрес на Бербатов, той е събрал втора подписка, по който съдът още не се е произнесъл. Той иска същата дата – 18 март, когато е редовният конгрес. Съдебните битки не са препоръчителни, защото българският съд процедира доста бавно и сагата може да продължи 2-3 години, каза той.

БФС е организация, която е основана на някаква функция, сдружение с нестопанска дейност. Не е лъжа, че футболът е най-харесваният спорт, продължи Батков.

Министърът е активно момче, нелош юрист и не бива да излиза извън позицията „аз бях наблюдател“. Когато беше атаката на Борисов срещу Борислав Михайлов имаше сериозна реакция на УЕФА, която успяха да потулят, коментира той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ