България U17 с важна крачка към Европейското

България U17

Юношеският национален отбор на България до 17 години извоюва трудна, но много важна победа с минималното 1:0 срещу състава на Финландия U17 в първа среща от група 8 на последната фаза на квалификациите за класиране на Европейското първенство в Израел през май месец. Роберто Райчев реализира единственото и победно попадение в 16-ата минута.

Българите изиграха силен мач, в който не допуснаха много сериозни опасности пред своята врата. Единствено, в началото на втората част, сканинавците получиха право да изпълнят доста спорна дузпа, но справедливостта възтържествува и играчът на Финландия прати топката над вратата от бялата точка.

Следващият мач на момчетата Йордан Петков е срещу домакина на квалификационния турнир Португалия на 26 март от 18:00 часа, а 3 дни по-късно, от 17:00 часа, е последният двубой на „лъвчетата“ срещу Република Ирландия.

Победителите в осемте групи от Елитния кръг плюс 7-те втори отбора с най-добри показатели срещу първия и третия в своята група, ще се класират за европейските финали. България U17 достигна до тази фаза, след като в първия квалификационен турнир спечели по категоричен начин първото място в компанията на Сърбия, Хърватия и Лихтенщайн.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ