Ботев Пловдив се стяга за участие в Европа, заяви стадион

7 Dni Sport22.03.2022
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Тодор Неделев, Парвиз Умарбаев

Ботев Пловдив почти сигурно ще домакинства в София, ако се класира за участие в Лигата на конференциите, съобщава „Тема Спорт“. Канарчетата са подали документи за лицензиране за евротурнирите, а като стадион в тях са вписали „Васил Левски“. В момента жълто-черните са трети и вървят все по-добре в шампионата. За последно те бяха близо до Европа през лятото на 2020-а, когато загубиха баража от Славия на стадиона в „Овча купел“.

Ботев Пловдив е можел да заяви пред УЕФА и базата си в Коматево за първите квалификационни кръгове, като е трябвало да покрие някои изисквания. От клуба обаче са преценили, че заради малкия капацитет – максимум 3000 души, е нямало смисъл да се предприема този ход. Другите опции са били стадион „Берое“ в Стара Загора“ и… „Лаута“, като последният дори не е бил дискутиран. Така се е стигнало до варианта с „Васил Левски“ в София.

При последното си участие в Лига Европа, през лятото на 2017-а, канарчетата домакинстваха на стадион „Лазур“ в Бургас. Съоръжението край морето обаче вече не покрива голяма част от изискванията на евроцентралата и се нуждае от сериозен ремонт. Бултрасите са на мнение, че националният стадион им носи късмет. Там те спечелиха Купата на България през май 2017-а, когато на финала надиграха Лудогорец. През март 2014-а на „Васил Левски“ Ботев би Локо с 2:1 в дербито на Пловдив, като срещата бе в София заради наказание на жълто-черните с лишаване от домакинство.

Остава само през пролетта Ботев Пловдив да подпечата визите си за Европа и да се завърне в турнирите след 5 години отсъствие.

„Васил Левски“ като алтернативен вариант в последните години заявява и ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ