Весела Димитрова: Оптимист съм за бъдещето и на новия ансамбъл

7 Dni Sport22.03.2022
Весела Димитрова,

Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика показа за първи път пред публика композициите си за настоящия сезон.

Петя Борисова, София Иванова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Стефанова и Биляна Везирска представиха съчетанията с пет обръча и три ленти/две топки.

Старши треньорът на тима Весела Димитрова, която изведе предишния тим до олимпийската титла в Токио 2020, беше доволна от първото изиграване пред публика.

„Днес в интерес на истината ми харесаха, защото на тренировка сме още в доста ранен етап на подготовката. Видях в тях една мобилизация и желание да се представят наистина на ниво. Имаше много вълнение и притеснение, за първи път играят пред публика. Някои от момичетата години наред не са играли на състезание, така че наистина ми харесаха, че се пребориха до края за това, което могат да покажат“, каза Димитрова след днешното открито контролно в „Арена Армеец“.

Композицията на пет обръча е поставена на част от музиката от бенефиса „Сън“ на олимпийските шампионки от Токио 2020, а на три ленти и две топки е нов аранжимент на Евгени Димитров на народната песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ