Всички пропуснаха това. Станимир Стоилов – Мъри го направи в Левски.

7 Dni Sport21.03.2022
Левски - Локомотив София, Станимир Стоилов, Марин Петков

Левски победи Локомотив Сф с 1:0, което вече на 90% означава, че „сините“ ще бъдат част от първата шестица в плейофите. Те ще се завърнат там, тъй като в предишния сезон записаха най-слабото крайно класиране в историята си – осмото място.

Специално при успеха над Локомотив Сф, Стоилов открои като ключово доброто представяне в защита. В атака отборът му изпусна доста положения, особено през първото полувреме, но пък чистите ситуации пред вратата на „сините“ бяха малко.

Именно в защита е най-големият прогрес, който се наблюдава при Левски на Мъри, отбелязва „Мач Телеграф“. Цифрите доказват по категоричен начин това. Показателите на отброа в първите 6 кръга до завръщането на треньора и от седмия кръг насам са различни като деня и нощта. До гостуването на Локомотив Пд на „Лаута“ отборът бе воден в 5 мача от Живко Миланов и един от Тодор Симов. В тези 6 двубоя нямаше нито една суха мрежа. А допуснатите голове бяха цели 11.

Това прави средно по 1,83 на двубой. От тогава насам под ръководството на Стоилов Левски изигра 18 мача, а сухите мрежи са цели 10. Допуснатите голове пък са едва 14, шест от които (около 43%) в двата мача с Лудогорец. Средно на мач за този период пък „сините“ получават по 0,83 попадения на двубой. Или с други думи Стоилов намали с близо два пъти и половина допуснатите голове от своя отбор. Десетте си сухи мрежи Левски натрупа в последните 13 мача, като в тях допусна общо само 4 гола, два от които при тежкото гостуване на Лудогорец.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ