С подобен продукт, толкова публика на „Армията“

Стадион "Българска армия"

Двубоят с Царско село се превърна в най-слабо посетеното домакинство на ЦСКА през сезона. Причините за това са много. Съперникът бе възможно най-малкият дразнител за привържениците на армейците, особено когато се намира на последно място във временното класиране. Освен това минусовите температури в София след голямото мръзнене на дербито с Левски седмица по-рано със сигурност не са привлекли много ентусиасти, готови да рискуват настинка за футбол с марка „Първа лига“. Но именно продуктът е основният елемент, който не само не привлича публиката, но и я отблъсква. 90-те минути на „Българска армия“ в събота бяха огромно наказание за около 500-те човека, които дойдоха на мача.

От една страна продължава да е актуална тривиалната тема със стадион „Българска армия“. Съоръжението, което най-вероятно до няколко години ще започне да се саморазрушава, е последното място, на което би искал да бъдеш при минусови температури, след като няколко дни над София е валял сняг. Че ще умреш от студ и няма да има къде да седнеш два часа, е ясно, но все по-сигурно става и че ще си тръгнеш с мокри крака, тъй като локвите в разбития бетон стават все по-големи при всеки следващ валеж. Поставеното преди над половин век светлинно табло с крушки, част от които вече не работят, от години е символ на разрухата на стадиона на ЦСКА. Може би за да си спестят срама, в Борисовата градина от пролетта вече дори не го използват, след като успешно възпитаха привържениците да следят коя минута на двубоя е на своите телефони.

В дните преди мача с Царско село изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов обяви, че според него отливът на публика се дължи именно на ужасното и дори опасно състояние на съоръжението, като се надява, че в най-скоро време клубът ще получи разрешение за неговата реконструкция.

Но на „Армията“ трябва да разгледат проблема много по-дълбоко. Защото, ако приемем, че има фенове, за които е без значение дали ги пече, или вали, те винаги са до отбора, ни е трудно да повярваме, че има и един привърженик на ЦСКА-София, който да е харесал видяното на терена в събота. Червените и Царско село изиграха един от най-грозните двубои през сезона у нас, затрудняваха се да си подадат точно повече от няколко пъти на ширина, а да се говори за пасове напред беше абсурд. Статистическите данни показаха, че игровото време е било едва 43 минути, а ни е трудно да се сетим дори и за една красива футболна комбинация, която би могла поне за секунда да зарадва фенското око.

Не трябва да се пропуска и още един важен елемент, отблъскващ хората от родните стадиони. Ясно е, че в модерния футбол най-нормалното нещо е във всеки тим да има по няколко чужденци. От всеки наш треньор чуваме, че не дели играчите си на българи и иностранци, но вторите се привличат, за да прибавят качество към отбора. Е, в събота ЦСКА и Царско село стартираха с по 9 чужденци, а впоследствие на терена се появиха по още двама на отбор. Общо 22-ма иностранци. С нито една от своите изяви обаче те не доказаха, че са у нас, за да донесат класа на българския футбол, напротив, произведоха един от най-грозните мачове за сезона…

Всички тези елементи на една футболна среща в местния елит в чужбина обединяват под името продукт и продават скъпо и прескъпо, а купувачите се редят на опашки. Търсенето е най-правилната оценка на предлаганото е един от железните бизнес закони. Така е и у нас, като какъвто е продуктът, толкова е и публиката…

Мартин Костадинов/ „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ