Симеон Славчев: Дойде време, да кажа цялата истина за мен и Левски

7 Dni Sport19.03.2022
Левски - ЦСКА, Кристиян Малинов, Симеон Славчев

Халфът на Локомотив Сф – Симеон Славчев – е един от няколкото играчи на „червено-черните“, които преминаха през Левски, а днес ще се изправят срещу бившия си отбор. Именно с него пък бе свързано едно от първите решения на Станимир Стоилов на „Герена“.

Мъри освободи Славчев, малко след като пое тима. За тези събития и за днешното дерби между „сините“ и „червено-черните“ „Мач Телеграф“ разговаря с него.

След, като Симеон Славчев си тръгна от Левски имаше много новини и неяснотии около ситуацията. Сега футболиста реши и каза цялата истина за всичко, което се е случило.

„Що се отнася до раздялата – моето желание беше да остана на „Горена“, но се разминахме в желанията си. Уважавам Станимир Стоилов, той е изключителен треньор и му желая успех. Приех решението му нормално.“, казва по темата играча.

„Чух доста неверни неща по темата в последно време. Това, което мога да кажа, че след години, когато имам внуци, ще мога с чиста съвест да ги гледам в очите и да им кажа, че когато на Левски му е било най-тежко, съм помогнал с каквото мога. Влязох в ситуацията на клуба и съм направил огромни, даже всички възможни компромиси и лицензът не би трябвало да е застрашен по никакъв начин. Така че всичко между нас е приключено.“, допълва настоящия играч на Локомотив София.

Цялото интервю на Симеон Славчев:

– Симеоне, предстои гостуване на Локомотив Сф срещу Левски на „Герена“, какви са твоите очаквания за този мач?
– Левски са във възход, а нашите цели са съвсем различни – да останем в Първа лига. Ясно е, че сме аутсайдери в този мач, но се надявам да се получи интересен двубой за феновете. И да не се повтаря това, което се случи през второто полувреме на мача ни в предишния кръг срещу Ботев Bp, когато играта беше прекалено накъсана и футбол почти не се игра.

– След тази победа, която спечелихте над Ботев Bp с 1:0, по-спокойни ли ще сте на „Герена“? И смяташ ли, че напрежението ще е повече при Левски и на тях трите точки са им по-необходими?
– Въпреки че целите на двата отбора са различни, и на нас, и на Левски трите точки са много необходими. За нас казах вече, че сме аутсайдер и ако вземем точка или три ще бъде голям успех. Не бих казал, че след като победихме Ботев Bp, вече сме по-спокойни, защото има още доста мачове до края и сме длъжни да продължаваме да печелим точки. Убеден съм, че заслужаваме да сме много по-нагоре в класирането. Левски обаче също преследва своите цели и предполагам, че при тях може би напрежението ще е малко по-голямо.

– За теб лично по-специален ли ще е този мач?
– Със сигурност е по-специален, но за мен винаги най-специалните мачове са били тези срещу ЦСКА. Не крия, че съм левскар и обичам този клуб. И се радвам, че „сините“ са във възход, побеждават и вървят добре. Но аз съм професионалист и в мача на „Герена“ ще дам 100% от себе си за Локомотив Сф.

– Как се раздели с Левски и как очакваш да бъдеш посрещнат от публиката на „сините“?
– Как ще ме посрещне – не знам, ще видим. Публиката на Левски е невероятна и не спира да го доказва. Що се отнася до раздялата – моето желание беше да остана на „Горена“, но се разминахме в желанията си. Уважавам Станимир Стоилов, той е изключителен треньор и му желая успех. Приех решението му нормално.

– Дължи ли ти Левски пари и застрашен ли е лицензът на клуба заради това?
– Чух доста неверни неща по темата в последно време. Това, което мога да кажа, че след години, когато имам внуци, ще мога с чиста съвест да ги гледам в очите и да им кажа, че когато на Левски му е било най-тежко, съм помогнал с каквото мога. Влязох в ситуацията на клуба и съм направил огромни, даже всички възможни компромиси и лицензът не би трябвало да е застрашен по никакъв начин. Така че всичко между нас е приключено.

– Да се върнем на Локомотив. Уверен ли си, че ще изпълните целите си и че ще останете в Първа лига?
– Сигурен съм, че заслужавахме и трябваше да имаме много повече точки, както и да сме по-нагоре в класирането. В доста от мачовете показахме, че можем да играем много добър футбол. Надявам се да имаме малко повече късмет в срещите до края на сезона, съдийството да е 50 на 50 и да нямаме проблеми.

– Какво очакваш да случи до края на сезона в битката за титлата и за Кулата на България?
– При тази разлика е точките и при това, което виждам като представяне от отборите – смятам, че титлата вече е капарирана от Лудогорец. А за Купата на Бълтария – евентуалното й спечелване от Левски ще бъде нещо изключително и много значимо за клуба. Пожелавам им от сърце да успеят да я спечелят.

– Смяташ ли, че Левски има сили да се справи в два мача със съперник като Лудогорец?
– Да, със сигурност имат шансове. Шампионатният мач между двата отбора през миналия кръг доказа, че Левски има сили да се надиграва с Лудогорец. До последно резултатът беше 1:1, а мисля, че през първото полувреме Левски се представи по-добре и дори надигра Лудогорец. Сигурен съм, че има шансове и да го елиминира.

– Искаш ли да кажеш нещо на привържениците на Левски, както и на тази на Локомотив Сф, разбира се?
– Първо за тези на Локомотив Сф искам да кажа, че съм много приятно изненадан от привържениците и от подкрепата, която дават. Както към мен лично, така и към отбора. Ще направим всичко възможно да ги зарадваме с добри игри и добри резултати. А за феновете на Левски, вече казах – те са невероятни, затова и очаквам отново да създадат прекрасна атмосфера и да се получи хубав мач. И нека да продължават да помагат на отбора си, както винаги са го правили.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ