ЦСКА с най-малко допуснати голове срещу Бодьо, норвежците са на 1/4 финал

7 Dni Sport19.03.2022
Бодьо/Глимт - ЦСКА, Тибо Вион

Чудото „Бодьо Глимт“ продължава да вилнее из Европа и да вкарва гол след гол. Норвежкият тим отстрани нидерландския „Алкмаар“ с 2:2 като гост (2:1 в първия мач).

Така ЦСКА остана отборът, на когото „Бодо Глимт“ вкара само 2 гола в два двубоя.

Под ножа на „викингите“ през този сезон в Европа три пъти се пропука „Легия“, шест пъти „Валур“, четири пъти „Прищина“, три пъти „Жалгирис“, четири пъти „Зоря“, осем пъти „Рома“ и четири пъти „Селтик“.

„Рома“, друг съперник на ЦСКА от груповата фаза в Лигата на конференциите, изравни в добавеното време за 1:1 срещу „Витес“ с гол на Тами Ейбръхам. В нито един от евротурнирите няма група, с два представителя на четвъртфиналите, както е тази на „червените“.

И какъв жребий! „Бодьо Глимт“ и „Рома“ ще се изправят отново един срещу друг в четвъртфиналите след 6:2 и 2:2 в полза на норвежциге.

„Севиля“, хегемонът на Лига Европа с 6 трофея, си намери майстора. „Уест Хем“ падна с 0:1 като гост, но в Лондон обърна дуела с 2:0 след продължения. Златния гол заби украинецът Андрей Ярмоленко в 112-ата минута.

Жребият в „Лига Европа“ за четвъртфиналите:

„Лайпциг“ – „Аталанта“
„Айнтрахт“ – „Барселона“
„Уест Хем“ – „Лион“
„Брага“ – „Рейнджърс“

Жребият в „Лига на конференциите“ за четвъртфиналите:

„Бодьо Глимт“ – „Рома“
„Фейенорд“ – „Славия“ (Прага)
„Марсилия“ – ПАОК
„Лестър“ – ПСВ „Айндховен“

Автор: „Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ