„Утре Бербатов може да бъде избран за президент на БФС“

7 Dni Sport17.03.2022
Димитър Бербатов,

Адвокатът по спортно право Георги Градев заяви в социалните мрежи, че утре все пак ще се състои конгрес на Българския футболен съюз. Според Градев от футболната централа вчера са платили наема на зала 3 на НДК, онзи ден са наели охрана за събитието, а днес от съюза дори са били поканени на среща в СДВР за организация на сигурността на конгреса. От БФС вчера обявиха, че отменят конгреса.

Георги Градев, който е част от екипа на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов, допълва, че бившият футболист утре може да бъде законно избран за президент на централата.

Адвокат Градев се обосновава на практиката на Върховен касационен съд, която сочи, че клубовете имат право сами да организират и да проведат конгрес, ако БФС откаже да го стори.

Бербатов заяви, че той и екипът му ще бъдат в НДК утре в 10.30 часа. От 10.00 часа феновете на ЦСКА организират протест срещу настоящето ръководство на централата, отново пред НДК.

Публикацията на Георги Градев в социалните мрежи:

„Не разбирам целта на статията, след като БФС платиха наема за зала 3 на НДК вчера и наеха охрана онзи ден. Днес дори бяха поканени на среща в СДВР за организация на сигурността. Така че Конгрес ще има и Димитър Бербатов МОЖЕ да бъде избран за президент на БФС законно.

Също така практиката на ВКС е категорична: Бербатов МОЖЕ да стане президент на БФС утре. Клубовете ИМАТ право да организират и проведат конгрес сами, ако БФС откаже.

Ще перифразирам крилатата фраза на Какадуто: Четете практиката на ВКС!“, написа Градев във Фейсбук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ