Гръцко дерби с български привкус презема Евролигата

7 Dni Sport17.03.2022
Александър Везенков

Отборите на Олимпиакос и Панатинайкос се изправят един срещу друг в голямото гръцко дерби в Евролигата тази вечер.

Двубоят от програмата на 30-ия кръг в най-силния клубен европейски турнир започва от 21:00 часа българско време и ще се излъчи пряко в ефира на „Max Sport 2“ от “Двореца на мира и приятелството” в Пирея.

Въпреки че двата тима се представят коренно различно през настоящия сезон, два от общо трите двубоя между тях във всички турнири тази година се превърнаха в изключително оспорвани. Панатинайкос нанесе първия удар с победа с 81:76 в Пирея в мач от гръцкото първенство в края на ноември, а след това Александър Везенков и компания си върнаха тъпкано с категорична победа с 84:65 в Атина.

Третият и последен мач досега между съставите на Йоргос Барцокас и Димитрис Прифтис ги противопостави на финала за Купата на Гърция, спечелена от Олимпиакос с 81:73.

Във временното класиране “червено-белите” се намират на четвъртата позиция с баланс от 17 победи и 10 загуби, докато “детелините” са предпоследни с актив от 7 успеха и 19 поражения.

Останалите два мача от днешната програма на 30-ия кръг са Жалгирис – Анадолу Ефес и Реал Мадрид – АСВЕЛ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ