Антон Недялков: Смутих се като видях ЦСКА в първия и втория им мач

Антон Карачанаков, Антон Недялков

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков коментира развитието на “орлите”, както и това на съперниците ЦСКА – София и Левски. Той говори и за контузията, която го извади за 6 месеца от терените. Ето какво каза защитникът:

“Все още емоциите ни държат. Вече мислим за следващия мач. Съсредоточени сме върху предстоящия мач. Не бих казал, че са ни изненадали. Левски върви във възходяща линия. Чувстват се добре при Станимир Стоилов. Вървят много добре. Радвам затова. Левски, ЦСКА трябва да вървят нагоре, за да развиваме българския футбол”, каза Недялков за “Домът на футбола”.

„Все още бих казал, че докосваме титлата. Има много мачове да се изиграят. Нека да минат първите срещи от плейофите. Всички в клуба сме уверени и се надяваме да станем шампиони през тази година.

Все още не мога да коментирам с точност къде виждам разлики в работата на Шимунджа и Дамбраускас. Той държи на отговорността, на колектива. Тези неща ни липсваха през последните шест месеца. Отборът играе със сърце. Вече няма недоразуменията, които се случваха през последните шест месеца.

За нас като професионалисти не ни трябва дълго време да се адаптираме към даден треньор. Със сигурност изисква малко време. В процес на времето – месец, месец и малко, ти е нужно, за да се адаптираш към изискванията на даден треньор”, продължи той.

„Можем да кажем, че характерът и отговорността на всеки футболист, е повлиял за развитието на Лудогорец. Видяхте през последните шест месеца как се случваха нещата. Отборите си мислеха, че могат да вземат нещо от Разград и го взимаха. Сега не е така. Сега трябва да дадеш повече.

Малко ме изненадаха колебанията на ЦСКА. Треньорът им коментираше, че след Нова година ще покажат друго лице. Смутих се като ги видях в първия и втория мач. Аз си гледам моя отбор, да върви напред. ЦСКА си имат ръководство, треньори. Те да коментират”, добави защитникът.

“Получих сериозна и тежка контузия. Това беше едно от най-тежките неща, които са ми се случвали. Това доста ме срина психологически. Първите месеци не се знаеше каква е контузията. Подготовката ми мина тежко, защото имах болка. Дори сега имам болка, но се чувствам по-сигурен, по-уверен. Надявам се в течение на времето да съм по-добре. Шест месеца е много време да си извън терените.

Ако не си здрав психически, е много трудно да се върнеш. Тук доста добра роля изигра нашия психолог. Мисля, че съм горе-долу добре психически. Остава ми да си върна увереността в тренировките. На моменти си мислех да не ме пуска срещу Ботев Враца. Като влязох имах леко притеснение, но в течение на времето това изчезна”, каза още Недялков.

„Мисля, че при Ясен Петров нещата вървят добре в националния отбор. Дава увереност на младите футболисти. Трябва ни време, за да свикнем с изискванията на треньора. Националният отбор има добро бъдеще с тези млади футболисти. Важно да сме цяло, колектив”, завърши той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ