„Всичко се случи много бързо, нямах време да говоря със Стойчо“

7 Dni Sport16.03.2022
димитър_пенев

Утре, 17 март, се навършват 40 години от една от най-великите победи в историята на българския футбол – тази на ЦСКА над Ливърпул с 2:0, тогава актуален носител на КЕШ.

Този успех позволява на „армейците“ да се класират на полуфинал в турнира, където обаче отпадат от германския гигант Байерн Мюнхен. Димитър Пенев е помощник-треньор на Аспарух Никодимов при великия успех.

Ето какво си спомни Стратега пред „Мач Телеграф“.

„Това е един спомен, който не се забравя. Спомените са нещо голямо и велико, а този е много ценен. ЦСКА играеше с големи отбори и побеждаваше. Чувството беше много хубаво. Имаше преводачи и хора, които се грижеха преди мача и проверяваха тяхната преса. Гледахме да ги разучим по възможно най-добър начин. И те нас ни познаваха добре. България е известна не само с футболните си успехи, но и с другите спортове, като волейбол, лека атлетика и т.н. Те имаха информация за нас, но и ние имахме за тях“, започна Пената.

„Срещата наближаваше, а напрежението се покачваше. Това обаче не си пролича на терена. Ние бяхме много опитен отбор с играчи като Стойчо Младенов, Спас Джевизов, Георги Димитров и т.н. Навсякъде се говореше за този мач. Приятели, познати, всеки ни спираше и ни говореше. Беше труден мач, но успяхме. Показвахме добри игри в първенството и в Европа. Хубаво беше чувството да играеш пред толкова много хора на стадион „Васил Левски“. Всеки ни желаеше успех и всички ни стискаха палци, еуфорията беше голяма. Гордост беше да играеш пред препълнен стадион. По-велика серия от победи над толкова носители на КЕШ няма. Ние отстранихме в рамките на 9 години три европейски шампиона. Аз съм научил много от по-старите и по-опитните. Нямахме особено много време да разговаряме със Стойчо Младенов след мача. Всичко се случваше много бързо“, сподели Пенев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ