Пирин и Славия се занулиха, ВАР отмени гол и дузпа

Славия - Пирин Благоевград

Пирин (Благоевград) и Славия не успяха да се победят в последния двубой от 23-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион „Христо Ботев“ завърши наравно 0:0. Екипът, който отговаряше за VAR, пък отмени дузпа за „белите“ и гол на домакините беше отменен след намеса на системата за видео наблюдение.

Първата реална голова опасност в мача дойде в 20-ата минута, когато крилото на Славия Тони Тасев пробва мерника си от фаул пред наказателното поле на домакините. Горната греда обаче се оказа верен помощник на Янко Георгиев и така голът се размина. Малко след това националът Радослав Кирилов стреля опасно по тревата, но стражът на „орлетата“ спаси с добър рефлекс.

В 26-ата минута Пирин също показа зъби – Преслав Йорданов излезе на голова позиция, но Светослав Вуцов отби удара му с крак. Пет минути по-късно съдийската бригада беше подложена на изпитание. Мартин Петков от Славия шутира опасно, последва спасяване на Янко Георгиев, след което топката беше овладяна от Борислав Цонев. Последният влезе в съприкосновение с вратаря на Пирин и падна на терена, което накара съдията Красен Георгиев да посочи бялата точка. Повторенията обаче веднага показаха, че при удара на Петков колегата му Цонев е зад отбраната в зелено. Трябваше да минат две-три минути преди да дойде „подсказката“ от VAR-буса. Така правилно дузпата за Славия беше отменена.

Малко след това Светослав Дяков удари гредата, Станислав Костов прати топката зад Вуцов с добавка и за миг Пирин поведе в резултата. Консултацията с VAR обаче установи нередност и в тази ситуация – бившият нападател на Левски се оказа зад защитниците на Славия при изстрела на Дяков и така закономерно попадението на „орлетата“ беше отменено.

Второто полувреме започна вяло и скучно, за да дойде 67-ата минута, когато опитният Светослав Дяков получи втори жълт картон и се заформи меле около главния съдия от Красен Георгиев. Дяков настъпи Кемело Нгуена, което накара арбитърът да бръкне в джобчето си с картони, а бившият капитан на Лудогорец да потупа по рамото Георгиев. Така Пирин остана с десет души на игрището.

До края гол така и не падна и двамата вратари завършиха срещата със „суха мрежа“. Двата отбора пък трябваше да се задоволят с реми и една точка, което изглежда резонно с оглед на показаното през 90-те минути.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ