Избраха Борислав Георгиев за разпределител №1 на на арабския полуостров

7 Dni Sport14.03.2022
Борислав Георгиев, Полис Доха

Българският волейболист Борислав Георгиев, който играе в първенството на Катар, и неговият тим Полис (Доха) спечелиха титлата в престижния турнир – за Купата на шампионите от арабския полуостров.

Триумфът за Георгиев, който от 2017 година е волейболен национал на Катар, обаче е двоен, след като той бе избран и за разпределител №1 в надпреварата.

В спора за титлата се впуснаха шампионите от арабския полуостров, като участваха отбори от Оман, Катар, ОАЕ, Саудитска арабия, Бахрейн, Кувейт и Катар.

На финала съставът на Полис надигра категорично Ал Камел от Оман с 3:0, а Борислав Георгиев бе с основен принос за цялостния успех на тима си.

„Много сме щастливи. Това ни е втора такава титла от този турнир. Постигнахме категорична победа срещу съперника от Оман, който малко изненадващо достигна до финала“, коментира за колегите от „БГволейбол.ком“ Георгиев, който дебютира за националния отбор на Катар през 2017 година в Световната лига.

Лично за него, избирането му за най-добър разпределител е пореден приз в кариерата му. През 2021 година Борислав Георгиев влезе в Идеалния отбор на Азиатското клубно първенство.

Плеймейкърът пребори конкуренцията и заслужено грабна отличието след големия финал на надпреварата в Накхон Ратчасима (Тайланд). Също така той е с няколко шампионски титли от първенството на Катар.

„Всяка една титла или индивидуална награда е отплата за положения труд. Като цяло не съм се уморил от титли има още мегдан да ги печеля. Най-важното е да съм здрав, да няма контузии, а желанието ми за победи винаги е много силно“, допълни още разпределителят.

След триумфа Борислав Георгиев и Полис се завръщат в Катар, където ще преследват Купата на страната и шампионската титла.

Снимка: Волейболна Асоциация на Катар


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ