Левски изпоти сериозно Лудогорец, но допусна загуба в края! Сотириу с нов важен гол за орлите

Лудогорец - Левски, Спас Делев, Хосе Кордоба

Лудогорец направи поредна важна крачка към спечелването на титлата в България. Орлите се наложиха с 2:1 над Левски в дербито на 23-ия кръг от родната efbet Лига, което се игра на „Хювефарма Арена“. Големият герой за разградчани бе Пиерос Сотириу, който за втори пореден мач се разписва в последните минути, като победният гол в неделната вечер падна в 90-ата минута от срещата. Успехът направи така, че Лудогорец дръпна на върха с осем точки пред втория ЦСКА, след като разградчани имат 57 точки, докато „червените“ са с 49 след грешната стъпка в съботния ден срещу Царско село.

След по-малко от 60 секунди игра Спас Делев прати на земята Келиан ван дер Каап, но ударът му по диагонала не бе точен и профуча край левия страничен стълб на вратата, пазена от Михайлов.

В седмата минута Левски накара вратаря на Лудогорец да прави страхотна намеса, след като Миланов даде пас по земя към Илиян Стефанов, който бе оставен причудливо непокрит около дузпата, а Падт блокира удара на бившия ас на Берое. В 18-ата минута Спас Делев прати центриране в полето на Левски, а Сотириу отигра атрактивно, но Михайлов спаси.

Гостите откриха резултата в Разград след 20 минути, а Хосе Кордоба отляво прекалено лесно надигра Спас Делев и пласира чудесно центриране за Бари. Мароканецът отправи мигновен удар с левия крак, а Падт нямаше какво да стори – 1:0 за Левски.

В 34-ата минута Пиерос Сотириу имаше претенции, че Ван дер Каап е извършил нарушение срещу него в наказателното поле, но Георги Кабаков не отчете това като фаул в наказателното поле на софиянци. След това кипърският нападател влезе в словесен спор и със Сонко Сундберг, за което двамата получиха жълти картони.

Пет преди края на първата част Левски допусна грешка при изнасянето на топката от Георги Миалнов, а Алекс Сантана отне и напредна. Бразилецът отправи мощен удар към „синята“ врата, но топката отлетя аут. Анте Шимунджа реагира на почивката и направи две промени, като извади Икоко и Шоу, а техните места бяха заети от Антон Недялков и Клод Гонсалвеш.

В 54-ата минута Кирил Десподов отправи хубав удар от свободен удар, а Николай Михайлов не успя да улови топката и я прати в корнер. По-дейната игра от „орлите“ даде резултат, след като Делев подаде вдясно за Карничник. Бранителят даде пас по земя към Сантана, а отбраната на Левски „заспа“ за миг и бразилецът с десния крак изравни резултата – 1:1.

В 66-ата минута Станимир Стоилов трябваше да направи принудителна смяна на вратата, след като Николай Михайлов получи контузия, а на негово място се появи Пламен Андреев. В 73-ата можеше да се види същата комбинация за „орлите“ като при гола им, след като Жан Карничник пласира страхотно центриране отдясно за Алекс Сантана, а бразилецът опита да реализира с плонж, но прати топката в трибуните от няколко метра. Четвърт час преди края „сините“ бяха близо до второ попадение в срещата. Патрик-Габриел Галчев центрира отляво към Билал Бари, а марокенцът надигра във въздуха Оливие Вердон и стреля с глава, но Падт се намеси и спаси.

Десет минути преди края Кирил Десподов напредна мощно отдясно и центрира за Рик Джонатан, но опитът му с глава отиде аут. В 87-ата Пиерос Сотириу отправи силен удар от средна дистанция, но Пламен Андреев с една ръка изби в ъглов удар. В 90-ата минута Кирил Десподов центрира от корнер, а през няколко бранители на „сините“ Пиерос Сотириу нанесе удар, който бе неспасяем за Андреев – 2:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ