Созопол препъна Етър по пътя към промоция в елита

Etur

Созопол и Етър не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в срещата, с която беше открит 27-ият кръг във Втора лига. Георги Александров беше точен още в 12-ата минута, а Антонио Ласков изравни в последната минута на първото полувреме. И двата тима имаха доста голови възможности в мача, които не успяха да реализират. Така „болярите“ стъпиха накриво в битката за първото място в групата.

Гостите от Велико Търново започнаха добре мача и още в 12-ата минута ликуваха. Фаул пред наказателното поле на Созопол затрудни вратаря Росен Андонов, което позволи на защитника Георги Александров да открие резултата. Юношата на Левски направи добавка отблизо и Етър поведе с 1:0.

Последваха опасни разбърквания. В 45-ата минута Созопол изравни. След контраатака Мариян Димитров намери Ласков, чийто изстрел беше доста несполучлив, но стражът на гостите Анатоли Господинов допусна груба грешка, с която домакините се добраха до равенството преди почивката.

В първата минута на второто полувреме Антонио Ласков стреля от добра позиция, но встрани от вратата. В 66-ата минута Уилсон застраши вратата на Созопол, но защитник на домакините успя да избие топката в корнер. Минута по-късно Росен Андонов улови топката след изстрел на Даниел Младенов. В 68-ата минута Дичев стреля в аут след центриране на Ловре Кнежевич към втора греда.

В 81-а минута „болерите“ останаха с човек по-малко след червен картон на Николай Дичев. В 82-ата минута Анатоли Господинов допусна грешка при центриране от фаул, но впоследствие вратарят я поправи и предотврати опасността, създала се в наказателното поле на Етър. В добавеното време Господинов се намеси отлично при удар в долния му ляв ъгъл.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ