Наш нападател с победен гол в Португалия

стивън петков

Българският нападател Стивън Петков реализира деветия си гол от началото на сезона във второто ниво на Португалия, след като осигури победата на тима си Фейрензе с 2:1 като гост на Ещрела Амадора в мач от 26 кръг.

Петков не започна като титуляр, а се появи на почивката на мястото на колумбиеца Варгас при резултат 1:0 за домакините. Те бяха повели с гол на Леандро Типоте в 13-ата минута. Малко след началото на второто полувреме Жорже Тейшейра изравни, а в 68-ата минута асистира за победното попадение на Стивън Петков, който се разписа от воле с първия си удар към вратата.

За отбора от Санта Мария де Фейра като титуляр започна бившият футболист на Луедогорец Фабио Ешпиньо, който остана на терена 75 минути. Ешпиньо изработи първия гол за своите в мача.

С актив от 47 точки след 26 изиграни мача Фейрензе заема четвърто място в класирането. С три повече е Бенфика II, който обаче няма право на промоция. Пети е Шавеш с 44, но днес приема лидера в класирането Каса Пия (Лисабон).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ