Левски ще се опита да затвърди големите си амбиции като повали Лудогорец

Левски - Лудогорец, Билал Бари, Сисиньо

Отборите на Лудогорец и Левски се изправят днес от 17,45 часа в дербито на кръга в efbet Лига. Двубоят е с голям залог и за двата тима.

Столичани имат възможност гръмко да заявят амбицията си да се завърнат сред факторите в шампионата и едва ли ще пропуснат тази възможност на стадиона в Разград – дом на хегемона в родния футбол в последното десетилетие.

От началото на пролетния полусезон Лудогорец няма грешка под ръководството на новия си треньор Анте Шимунджа – четири победи за първенството и една за Купата на България.

Срещу Левски словенският специалист ще може да използва от първата минута левия бек Антон Недялков. Асът доскоро лекуваше контузия, но се появи в игра при успеха с 2:1 над Ботев (Враца). Вдясно в ариергада ще действа Жан Карничник, а в центъра позиции ще заемат Пластун и Вердон. На пейката вероятно ще остане Бърнард Текпетей. Травми тормозят и Шакил Пинас, както и Жордан Икоко.

В същото време наставникът на Левски Станимир Стоилов няма да може да разчита на футболисти като Цунами и Андриан Краев, които са наказани. Вместо тях опитният треньор ще използва Патрик-Габриел Галчев и Келиан ван дер Каап. В центъра на отбраната място ще заемат Ноа Сунко Сондберг и Хосе Кордоба.

В средата ще действат Филип Кръстев и Димитър Костадинов. По крилата ще връхлитат Георги Миланов и Уелтон. Левски няма успех над Лудогорец в 17 поредни шампионатни мача, но в момента настроението на “Герена” е изключително високо и се очаква 26-кратните шампиони да се опитат да изненадат съперника.

Вероятни състави:

Лудогорец: Падт, Карничник, Пластун, Вердон, Недялков, Сантана, Шоу, Делев, Каули, Десподов, Сотириу.

Левски: Михайлов, Галчев, Кордоба, Сундберг, Михайлович, Кръстев, Ван дер Каап, Уелтон, Костадинов, Миланов, Бари.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ