Истината за „палячото“ Валентин Железов. Кой му поръча, да опорочи Левски – ЦСКА?

7 Dni Sport10.03.2022
Левски - ЦСКА, Валентин Железов

Слаб, страхлив, далеч от нивото на вечното дерби. Само малка част от коментарите след мача „Левски“ -ЦСКА (0:0) по адрес на съдията Валентин Железов. И капакът – нарекъл съгражданина си Димитър Костадинов от „сините „палячо. Разкри го Наско Сираков, собственик на „Левски“. Той определи арбитъра като Пластмасовия Палячо.

Вместо наказание обаче за Железов следва повишение. Новият съдийски шеф Виктор Кашай е най-доволен от бургазлията, не е видял нито една грешка в отсъжданията. Напратив – дал е Железов за пример. Особено за ситуацията за дузпа срещу Иван Турицов от ЦСКА. Реферът дори не погледна екрана, а от ВАР приятелски Ивайло Стоянов му подсказа, че е прав и няма нужда още една проверка. Само за сравнение – при аналогична ситуация в осминафинал на Шампионската лига червен картон да нарушение видя Алексис Санчес от „Интер“ срещу „Ливърпул“. Явно ВАР в Европа и България вижда различно.
Логично след толкова много хвалби Железов веднага получи нов наряд. Ще бъде ВАР-арбитър на дербито „Локомотив“ (Пд) – „Берое“. Явно с идването на Кашай осмият арбитър на България стремглаво тръгва нагоре.

И още една подробност – от БФС смятат, че няма нито едно спорно отсъждания в мача „Ботев“ (Вр) – „Лудогорец“. Камо ли за победния гол на „зелените“ за 2:1, вкаран минута и половина след края на обявенато дабавено време.

Факт е – реферът сам избира с колко да продължи двубоя, но във Враца не се видя повод зя удължаване с толкова много. Драгомир Драганов, който свири двубоя във Враца, също получи награда с нов наряд – ще бъде на ЦСКА – „Царско село“.

Автор: „Труд“
Оригинално заглавие: „Кашай най-доволен от “палячото” Железов“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ