Илиана Раева разплака България със скръбна вест

7 Dni Sport09.03.2022
Илиана Раева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разплака своите последователи и приятели във Фейсбук с полседната си публикация. Тя сподели статия от колегите от „Гонг“, които съобщават за погубен живот на шампион и цялото му семейство заради войната в Украйна.

Украинският шампион по самбо Артьом Прийменко, който е на 16 години, и цялото му семейство загинаха в резултат на руска бомбардировка над жилищен район в град Суми.

Новината беше съобщена във „Фейсбук“ от треньора на младия спортист Евгений Леоненко. Заедно с Прийменко са загинали баща му, майка му, баба му и двамата по-малки братя Егор и Кирил.

Това е поредният украински спортист загинал от началото на военните действия, предприети от руската армия в Украйна. До момента е известно за смъртта на кикбоксьора Евхен Звонок, биатлонисът Евхен Малишев, футболистите Виталий Сапило и Дмитро Маритненко, както и баскетболистът Богдан Попов.

За случката Илиана Раева коментира с лаконичното: „Ужас…“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ