Рали шампион с отворено писмо до Министър Василев

Министър Радостин Василев,

Двукратният рали шампион на България, носител на Балканската и Европейската купа – Пламен Стайков, разпространи отворено писмо до спортния министър Радостин Василев:

Уважаеми спортен министър,

Обръщам се към Вас лично от мое име в качеството си на рали шампион и носител на Балканската и Европейска купа.

Тази година се навършват 20 години, откакто се състезавам и успявам да намирам съмишленици в лицето на хората, които ме подкрепят.

Заедно преминаваме както през трудните моменти, така и през върховите постижения. Автомобилният спорт е без аналог, много различен от всички останали.

Ето защо следва да му бъде обърнато специално внимание и дълбок анализ на обстоятелствата, довели до моментната напрегната ситуация, която към днешна дата се оказва, че нямаме автомобилна федерация, която да организира нашите състезания и от това печеливши няма и няма и да има.

Във всеки един казус монетата има две страни. Целта на това писмо към Вас не е да изказвам определено становище в подкрепа на някоя от страните в създалата се ситуация.

Ние, състезателите имаме една-единствена потребност – качествени условия, за да правим това, което умеем най-добре, а именно да се състезаваме. За мен и моят екип не е от значение управителната власт, в какво име е облечена, кои лица стоят зад нея.

Опасенията и опасността от нулева година стават все по-реалистичен сценарий, което неименуемо ще доведе до преориентиране от страна на много мои колеги към наши съседни държави, което не говори никак добре за имиджа на България не само в областта на моторспорта, това е просто едно огледало на всичко, случващо се в нашата държава.

В тази връзка, Ви моля да бъдат взети незабавни мерки от компетентните институции, за да имаме легитимна спортна власт, която да организира състезания и всеки от нас, който е поел ангажименти към рекламодатели за партньорства, подготовка на автомобили, събиране на екипи, да има възможността да реализира своите цели и не на последно място да радваме многобройната публика по родните трасета, която с нетърпение очаква актуален спортен календар.

Нека не забравяме, че моторспора има конкретна социална насоченост към обществото, в което ежедневно загиват невинни хора по пътищата и ние всички сме безпомощни свидетели на това. Мястото на високите скорости и адреналин е на предвидените затова специални събития – професионално и законно организирани. За тази цел, ние състезателите ще направим всичко възможно, за да бъдем на най-високо ниво подготвени, а от Вас очакваме правилни решения и условия за спорт.

Надявам се отправените послания от нас участниците да бъдат чути и символично протегнатата ръка за съвместна работа да не бъде оставена висяща.

С уважение,
Пламен Стайков
9.03.2022г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ