Виктор Касай ще превъзпитава мрънкащите треньори

7 Dni Sport09.03.2022
Борислав Михайлов, Виктор Касай

Новият шеф на футболните съдии Виктор Касай, вече си набавя необходимите впечатления от случващото се по терените на efbet Лига. Унгарецът останал безкрайно недоволен от факта, че редица елитни треньори превишават правата си край тъчлинията и по всякакъв начин се опитват да влияят на ръководещите срещата.

Непрестанните закани, репликиране и ръкомахане били недопустими според бившия международен арбитър, поради което той е дал инструкции за лимитирането на подобен тип действия, съобщават колегите от „Топспорт“.

От втория полусезон българските рефери са подтиквани да показват жълти или червени картони на всеки треньор, който погазва нормите на добро поведение. Надеждите на Касай са, че санкциите и натрупваните парични глоби поне малко ще вразумят специалистите…

Типично доказателство за подобен тип „мрънкащи“ старши-треньори са Стойчо Младенов и Станимир Стоилов, които често влизат в спор с реферите и регулярно получават по официално предупреждение.

Трудно е обаче да повярваме, че такива мерки ще променят подобен тип невъздържани треньорски реакции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ