„Страхът на Вилдсхут коства победата на ЦСКА“

7 Dni Sport08.03.2022
ЦСКА - Ботев Враца, Яник Вилдсхут

Бившият треньор на Левски и ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за нулевото равенство между „сините“ и ЦСКА.

„Най-радващото в този двубой двубой бе ентусиазмът по трибуните на многобройните, зажаднели за хубав футбол привърженици. За съжаление очакваният от тях спектакъл не се състоя. За това обаче вина нямат двата отбора, които дадоха всичко от себе си в ужасните метеорологични условия и търсеха победата до последния съдийски сигнал.

Левски започна по-активно, възползвайки се от чистия терен в началото на срещата. Сините взеха инициативата и ясно дадоха на противника си да разбере, че за разлика от скорошните им срещи този път са готови за битка. След влошаването на условията единоборствата преобладаваха, а армейците, които са по-мощни физически, очаквано по-бързо се ориентираха в обстановката. Въпреки това през целия двубой ентусиазмът и настроението в лагера на сините бяха на много високо ниво. ЦСКА от своя страна представи по-спокойна, по-уравновесена игра, на база и на по-високата класа, с която разполага.

С грамотното си представяне, голямото желание и позабравения левскарски дух възпитаниците на Станимир Стоилов успяха да дадат отпор на съперника, дори когато останаха с човек по-малко. Освен това много добро впечатление от състава на сините направи бразилецът Уелтън, който демонстрира интересни качества, които тепърва ще разкрива по родните терени. За ЦСКА пък много силно в средата на терена се представи хърватинът Мухар. От една страна, халфът спомогна за стабилността на червените, които особено през втората част безапелационно спечелиха битката в центъра, а освен това бе основният двигател на атаките, извеждайки на няколко пъти свои съотборници на чудесни позиции. Тук трябва да се отбележи и липсата на класа в завършващия удар, която лиши армейците от успеха. На Йомов вероятно дълго време ще му тежи тази мисъл, тъй като на два пъти победоносната развръзка на двубоя бе на крака му. Той бе длъжен да реализира, останал очи в очи с Михайлов, а позицията на тялото му и постановката на удара при втората ситуация, когато Вилдсхут му асистира, бяха непростими. Нидерландецът се включи добре в срещата, а Стойчо Младенов трябва да бъде поздравен за смените, които направи, тъй като всички футболисти, които се появиха на терена, спомогнаха за превъзходството на ЦСКА. За пореден път обаче страхът на Вилдсхут, когато излезе на голова позиция, коства победата“, коментира Гочето пред „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ