ЦСКА изпусна Левски на заснежения „Васил Левски“, два червени картона оцветиха дербито

Левски - ЦСКА, Билал Бари, Юргей Матей

Вечното дерби между Левски и ЦСКА завърши без победител. Мачът от 22-ия кръг на родната efbet Лига завърши наравно 0:0 под обилния снеговалеж на Националния стадион „Васил Левски“. Двата отбора завършиха мача с човек по-малко, след като червени картони получиха ЦУнами от Левски и Мазику от ЦСКА.

Двата отбора излязоха на терена със специални фланелки с надпис #stop war – Стоп на войната, по повод събитията между Русия и Украйна.

Битката на терена започна още с първия съдийски сигнал. В 4-ата минута Хосе Кордоба надскочи Карло Мухар и засече топката след центриране на Филип Кръстев от корнер, но ударът му мина встрани от вратата на Бусато. Натискът на „сините“ продължи и в деветата минута Филип Кръстев стреля от пряк свободен удар над вратата на ЦСКА.

В 11-ата минута срещата беше спряна, тъй като сняг натрупа на терена и не се виждаха очертанията на терена. Поради тази причина Валентин Железов прибра отборите в съблекалнята в 14-ата минута, докато не бяха изчистени очертанията. Осем минути по-късно двата състава излязоха на терена и подновиха срещата.

Малко след подновяването на играта Иван Турицов намери пространство и успя да овладее трудна топка от Георги Йомов, но Михайлов реагира с една ръка и отрази изстрела на Турицов. След удара имаше съприкосновение между Кордоба и Турицов, но след дълго разглеждане с помощта на ВАР, съдийската бригада отсъди, че няма дузпа.

Почивката бе не по-малко интересна, след като феновете на ЦСКА нахлуха на пистата, но бяха спрени от полицията на стадиона.

Левски започна по-добре след паузата и Кръстев пробва слаб удар, но веднага след това в 49-ата минута Йомов пропусна сам срещу Михайлов. Пет минути по-късно Цунами изрита Турицов и получи втори жълт картон, като остави „сините“ с човек по-малко. Ван дер Каап влезе на мястото в Костадинов и Кордоба отиде на поста ляв защитник.

След 70 минути игра дойде най-добрата възможност за Левски. Кръстев центрира към наказателното поле, където Сундберг намери начин да стреля към вратата на Бусато. Топката отскочи от земята и стана още по-коварна, но бразилският страж се справи и изби.

В 75-ата минута от корнер за Левски се стигна до скоростна контраатака на „червените“. Яник-Сони Вилдсхут се озова очи в очи с Николай Михайлов, но играчът на ЦСКА отново показа яловия си характер и прати топката право в тялото на стража на Левски.

В 83-ата минута ЦСКА направи нов голям пропуск, след като Йомов от 10 метра не успя да насочи топката във вратата на сините.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ