42 автомобилни клуба скочиха на спортния министър

радостин_василев

42 автомобилни клуба в България входираха открито писмо до министъра на младежта и спорта Радостин Василев с въпроси относно бъдещето на автомобилния спорт в България. Цялата общност е обезпокоена от административния натиск, който оказва министерството към Автомобилната Федерация на България и действията на министъра. След срещата в Стара Загора се разбра и за политически натиск с обслужване на лични цели и реваншизъм.

В откритото писмо клубовете искат отговори, защото сезонът им е пред провал, а от там и ангажиментите към общини, спонсори и състезатели. Министърът е поканен и на специалната пресконференция на 8 март, за да обясни действията на министерството и какво ще е бъдещето на автомобилизма в България.

Предстои да се сезира и премиера Петков за действията на министъра, както и всички партии в коалицията. Настроенията сред автомобилната общност са, че ако не получат отговори и сезонът се провали, те са готови да тренират на жълтите павета. От вчера в социалните мрежи стартира и „Петиция за спасяването на моторспорт в България през 2022″ като за един ден са се събрали над 500 подписа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ