Русия: Изпратихме писмо до България, ние се отказваме

7 Dni Sport01.03.2022
Русия,

Войната в Украйна принуди ръководните фактори на най-високо ниво в руската федерация по борба, да изпратят писмо до България и Румъния, с което уведомяват нашите, че се отказват от участие на предстоящите две европейски първенства – до 23 г. в Пловдив от 7 март, както и за мъже и жени в Будапеща от 28 март, съобщават колегите от „Дарик“.

„Никой не ни е поставял ограничения – заяви Михаил Мамиашвили, президент на Руската федерация. – Винаги сме готови да отстояваме честта на нашата федерация, честта на борцовото семейство на Русия и честта на Русия. Но взехме предвид някои фактори и решихме да не участваме. Не можем да подлагаме на опасност живота на нашите спортисти и треньори.“

Преди ден Международният олимпийски комитет призова ръководителите на международните спортни федерации да не допускат до участие руски и беларуски състезатели, във връзка с военния конфликт между двете страни в момента.

А спортистите на двете държави могат да участват само като неутрални атлети.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ