ФК ЦСКА 1948 привлече Кристофър Ачемпонг

7 Dni Sport28.02.2022
ФК ЦСКА 1948, Кристофър Ачемпонг

21-годишният Кристофър Ачемпонг официално премина във ФК ЦСКА 1948 след трансфер от тима от ганайската Премиер Лига – Акра Лайънс, съобщава официалния сайт на клуба.

Състезателят играе като ляв и десен бранител, но се представя отлично и като външен полузащитник.

В петък той подписа договора си с „армейците“ в клубния офис, а от тази седмица ще се включи в тренировъчния процес на отбора, воден от старши треньора – Николай Киров.

Ганайският талант направи впечатление на специалисти, фенове и медии в родината си и логично предприе стъпката да премине в Европа и да облече червената фланелка за предстоящите сблъсъци от efbet Лига.

Ачемпонг е висок 171 см и е в перфектно физическо състояние. Като твърд титуляр за Акра Лайънс той записа последните си 90 минути за тима на 12 февруари в мач срещу Асанте Котоко от местното първенство.

Поливалентният футболист има на сметката си 17 мача и 1 гол в ганайската Премиер Лига през този сезон.

Преди да премине в състава той стартира кариерата си в град Кумаси. Ачемпонг даде интервю пред клубния сайт, в което демонстрира пределна мотивация за добри изяви с екипа на ФК ЦСКА 1948.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ