Пирин Благоевград и Арда Кърджали влизат в директна битка

7 Dni Sport28.02.2022
Пирин Благоевград - ЦСКА, Преслав Йорданов

Днес в 17:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград местният Пирин приема Арда в последния мач от 21-ия кръг на efbet Лига.

Това е пряк сблъсък между два от конкурентите за оцеляване в елита, така че мачът се очертава да бъде с изключително голям заряд, а трите точки ще бъдат с двойна цена.

Двата тима излизат в доста различно настроение. Домакините са в сериозен подем и се надяват да продължат израстването си. „Орлетата“ записаха страхотни резултати в последните си три мача. Те първо завършиха есенния дял с равенство с ЦСКА (1:1) и невероятна победа с 5:3 над шампиона Лудогорец в Разград. След това и през пролетта продължиха полета си с успех с 2:1 над Локомотив (София).

Арда е на обратния полюс. Кърджалии са в неприятна серия от 2 поредни загуби и общо 4 мача без успех, като отборът върви стремглаво надолу в таблицата. В клуба се надяват да спрат пропадането, но това няма да е лесна задача.

Любопитното е, че това ще бъде едва втория сблъсък между двата тима в елита. Първият мач бе през есента в Кърджали, като тогава Арда записа доста изразителен успех с 3:0. Това ще е още един стимул за Пирин да търси реванш.

Домакините не могат да разчитат на контузените Бодуров и Бенгюзов. Треньорът Радослав Митревски вероятно ще заложи на Янко Георгиев на вратата и Дюлгеров, Николов, Занев и Хубчев в защита. Дяков и Станоев ще са опорните халфове, а Манолев ще бъде поставен в ролята на плеймейкър. Спас Георгиев и Карачанаков ще са на двете крила, а Костов ще води атаката.

При гостите единственият отсъстващ е контузеният Симеонов. Стамен Белчев се очаква да изведе на терена Василев под рамката и Зехиров, Колев, Стоев и Кики в отбрана. Иванов и Юруков ще си партнират в средата на терена. Руменов ще бъде плеймейкър, а Тилев и Коконов ще оперират по крилата. Йорданов пък ще бъде на върха на атаката.

efbet Лига, 21 кръг:

ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД) – АРДА (КЪРДЖАЛИ)

Вероятни състави:

ПИРИН: Я. Георгиев, Дюлгеров, Николов, Занев, Хубчев, Дяков, Станоев, С. Георгиев, Манолев, Карачанаков, Костов

АРДА: Василев, Зехиров, Колев, Стоев, Кики, Иванов, Юруков, Тилев, Руменов, Коконов, Йорданов

Стадион: „Христо Ботев“, Благоевград

Съдия: Никола Попов

Начало: 17:30 часа

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ