Черно море с класика над Локомотив насред снега в София

Локомотив (София) - Черно море

Черно море победи Локомотив (София) с 3:0 като гост в мач от 21-ия кръг на Efbet лига.

Обилен снеговалеж над столицата забави началото на срещата с няколко минути и дори постави провеждането му под съмнение. Заради снега не беше използвана системата ВАР.

Гостите от Варна поведоха още в четвъртата минута, в която Матиас Курьор се възползва от прострелно центриране и откри резултата (1:0). Десет минути по-късно Локомотив получи дузпа, която Илия Димитров пропусна и стана първият, пропилял 11-метров удар в съперничеството между двата отбора.

Черно море удвои резултата малко преди изтичането на половин час игрово време. Украинецът Евгений Сердюк остана сам срещу вратаря на Локомотив (София) и го преодоля за 2:0, след което отправи послание за мир заради нахлуването на Русия в родината му.

Началото на втората част не беше никак обещаващо и през първия четвърт час двата тима не създадоха нищо особено на заснежения терен.

Гостите от Варна все пак се разписаха за 3:0 в 58-ата минута, когато украинецът Евгений Сердюк се възползва от грешка в отбраната и се разписа на празна врата.

До края не се случи нищо, което да промени резултата и Черно море си тръгна с трите точки след класически успех.

„Моряците“ са четвърти в класирането, като дръпнаха с три точки на петия Левски и са на една зад третия Ботев (Пловдив). Локомотив пък е сред последните в таблицата с 19 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ