Мануела Малеева разплака България

7 Dni Sport26.02.2022
Мануела Малеева

Легендата българския женски тенис и бивша №3 в света – Мануела Малеева попадна в общественото внимание.

Първо тя направи изключително прочуствено включване на тема войната в Украйна и с него успя да докосна и разплака десетки българи. След това последваха и по остри действия.

Подписка за освобождаване на Стефан Янев от поста министър на отбраната стартира в интернет. Автори на петицията са именно Мануела Малеева и адвокат Калоян Янков, бивш народен представител от ДБ.

„България има нужда от далновиден и решителен министър на отбраната, който може да се изправи срещу връхлитащите ни предизвикателства, не заблуждава обществото, нито поставя под съмнение общата съюзническа позиция на НАТО.

Министър Янев имаше време да докаже, че е такъв министър, и за съжаление, не успя. Време е да си ходи. Моля, подпишете петицията“, призова тенис легендата Малеева, която също е ядосана на Янев относно последните му изказвания по повод войната в Украйна.

Пред БНР Калоян Янков посочи мотивите за инициативата – заради неадекватната политика на воденото от неговото министерство.

„Това е заплаха за България. Още от назначаването му на поста той се опитваше да оневинява агресора. Той се инати да покани у нас многонационални натовски формирования, за да повишат сигурността на страната“, каза Янков.

До момента повече от 2 хиляди души са подписали петицията, която Малеева и Янков инициираха.

Президентът на България (2021-2017 г.) Росен Плевнелиев също подкрепи искането на оставката на Стефан Янев.

„Подкрепям инициативата за оставката му. Не е вярно, че всичко тук е спокойно“, посочи Плевнелиев при гостуването в „бТВ“ и се обърна към премиера Кирил Петков:

„Отървете се от министър, който не допринася за държавата. Започнете с това да купите модерни радари, действайте сега и веднага“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ