Гордей се България, Константин Василев с успех на Световното първенство в САЩ

7 Dni Sport26.02.2022
Константин Василев,

Българинът Константин Василев записа успех.

Той завърши 11-и в спринта на 7,5 километра при юношите на Световното първенство по биатлон в Солджър Холоу (САЩ).

18-годишният Василев преодоля дистанцията за 21.15.1 минути след един пропуск в стрелбата от положение прав. 

Шампион стана 16-годишният естонец Якоб Кулбин, който финишира за 20:11.1 минути с перфектна стрелба, следван на 7.4 секунди от словака Якуб Бордола, а трети на 8.4 секунди се нареди германецът Алберт Енгелман, които направиха по един пропуск на огневия рубеж.



В спринта на 6 километра при девойките победителка е Марлен Киркеейде (Норвегия) с 18:38.4 минути и един пропуск при стрелбата. Лена Репинц от Словения завърши втора на 7.5 секунди, а с бронза се окичи Ива Морич (Германия) на 9.0 секунди.



От българките най-добре се представи Валентина Димитрова, който се класира на 20-о място с изоставане от 1:50.5 минута след три пропуска.

Стефани Йолова е 32-а на 2:50.3 минути с четири грешни при стрелбата, три от които на прав.

Лора Христова показа отлична бегова форма, но беше дисквалифицирана от журито по точка от правилника за „неправилна последователност на позицията за стрелба или стрелба от несъответстващ коридор“. Почти през цялото време талантливата ни състезателка се движеше в топ 4, но по време на втората стрелба не изстреля един патрон, а направи една наказателна обиколка, за което се налага на наказание от 2 минути, а в последствие и от отстраняване.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ