Борислав Цонев призна: Тръгнахме си на своя глава, паниката беше голяма

Радослав Цонев, Борислав Цонев

Полузащитникът на Черноморец Одеса Борислав Цонев даде ексклузивно интервю за Дарик Радио. Той разкри, че от клуба са препоръчали на футболистите да останат в хотела на клуба, но той и Мартин Петков са си тръгнали на своя глава.

„Чувствам се по-спокоен, защото моите близки се притесняваха за мен. Няма кой да ме мисли толкова вече. За никого не е тайна, че меко казано неприятни случки имах в Украйна. Това беше една катастрофа за града, в който съм и за двете държави. Само по паниката в хората можеш да разбереш колко сериозна е ситуацията.

Бързахме да си тръгнем, защото скоро затваряха границите. По принцип не съм плашлив, но когато започнаха първите бомбардировки бяхме там. Това беше в 5 часа сутринта и беше спокойно. Никога не съм чувал такива изстрели. Не вярвах много, че това ще се случи и ми беше интересно какво да очакваме. Никой не знае как да се държи в такъв момент. От клуба ни казаха, че е най-безопасно да стоим в хотела, но ни казаха да правим всичко на своя глава, особено чужденците. Успяхме бързо да се организираме и да си тръгнем бързо. Много ни помогнаха мениджърите на Мартин Петков. Не знаехме как ще се придвижим от Молдова до Румъния, но просто искахме да излезем. Бяхме готови да спим в Молдова, това не се случи.

Не се спекулираше за тази тема в отбора. В другите страни се е говорило много повече за тези неща отколкото в Украйна. Аз съм подписал договор с клуба и трябва да си го изпълня, но ситуацията е такава, че не знам какво ще се случи. Изобщо не съм мислил за футбол. Имах много неща на главата. Паниката беше наистина голяма.

Винаги ще подкрепям Ради, в който и отбор да е. Гледах последния мач с Локо Пловдив. Ако няма билети за мача с ЦСКА 1948, ще гледам по телевизията. Странно ще ми е да гледам Ради с номер 10. Аз му казах да го вземе. Радвам се, защото така все едно аз съм на терена. Надявам се да се справя добре“, каза Борислав Цонев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ