Александра Фейгин: Красен Кралев ме нахъса да успея, доволна съм от себе си

7 Dni Sport25.02.2022
Красен Кралев, Александра Фейгин

Фигуристката Александра Фейгин и нейната треньорка Ина Лутай гостуваха в „Дарик Радио“ при водещия Ники Кънчев. „Още от малка Саша се отличаваше на леда от всички деца и аз бях сигурна, че тя ще успее“, заяви Лутай за първата българка, която участва на индивидуално състезание на Олимпиада по фигурно пързаляне от 1998 година насам. Според нея най-трудният момент безспорно е на първата тренировка за Олимпиадата. Тогава Саша претърпя инцидент, свързан с връзките на коляното й и се наложи спешна операция. „Саша се справи геройски и успя да се възстанови и състезава в Пекин. Нейното постижение да получи квота е страхотно, защото много страни не успяха да класират своя фигуристка за Пекин“, допълни тя.

„Аз лично съм доволна от себе си, защото този сезон бе изключително сложен и точно за най-важния старт влязох във форма и се представих достойно. Почувствах доста позитивна емоция, исках просто да изляза на леда и да представя достойно България на този форум. Пробвала съм четворен скок, но след операцията не исках да рискувам. Нямах достатъчно време и физическа форма отново да го упражнявам и нямаше как да стане“, каза от своя страна Фейгин.

Ина Лутай коментира и скандала с Валиева, защото Александра Фейгин заяви в студиото, че не се счита за достатъчно компетентна и не бива да говори по темата. „Мисля, че постъпиха ужасно с едно 15-годишно дете. Причинаха и всички тези информации по време на Олимпиадата и после нямаше как да се очаква тя да не трепне и да има психиката на опитен състезател. Моето мнение е, че няма как да виним фигуристката. Безспорно, може би се взимат някакви медикаменти, защото знаем каква експлозивна сила, каква моще се изиска за изпълнението на един четворен скок например. Но може да сте сигурни, че в момента фигуристките имат повече вяра в треньорите си, отколкото в собствените си родители. И никой не може да ме убеди, че Валиева сама си е направила коктейл и го е изпила…“, каза Лутай. От своя страна Александра Фейгин отговори на доста интересния въпрос на водещия дали би изпила една кока кола например, ако много й се пие и после се окаже, че в нея има забранени субстанции? „Бих я изпила, ако е затворена и аз я отворя, иначе в никакъв случай!“

„Ако трябва да съм откровена, имахме много проблеми последната година, в подготовката за Олимпиадата. Имаше проблеми да получи финансирането, което й се полагаше. Ники, Красен Кралев беше човекът, който винаги ни се обаждаше, винаги подкрепяше Саша. Преди квотата за Олимпадата, той дойде на Зимния дворец след една Световна купа по ски в Банско. Дойде просто да й пожелае успех и каже, че вярва, че тя ще успее. Не мога да отрека фактите. И отношението, което ние сме получили от този човек. Отношението бе безкрайно положително и усещахме, че има хора, които вярват в нас и в нашия успех“ заяви Лутай.

„Абсолютно, наистина Красен Кралев ме нахъса да успея. Почувствах се наистина супер специална че той дойде да ме подкрепи и да ми пожелае успех и каже, че вярва в мен. Все пак той е супер зает човек, напълно го разбирам и да отдели от ценнното си време за мен съм му изключително благодарна и съм го казвала няколко пъти. Знам, че винаги когато имах нужда го молех и той наистина откликваше и ми помагаше с каквото може. Много съм благодарна, благодарение на него успях да си платя някои от лагерите и той много наистина ми помогна за подготовката“, заяви от своя страна фигуристката ни, която се нареди на 24-о място на Зимната Олимпиада в Пекин.

Ина Лутай обяви и какво им пречи. „Пречи ни обстановката, в която се намираме. Доста скъпо е, само 1 час на лед е 190 лева, костюмите – един е в порядъка на 3 хиляди лева. Хореографът е признат в целия свят и си има цените. Условията са много лоши в България, за съжаление. Много е трудно, обстановката е неприятна за работа доста често, студено е на леда. Саша всеки път повръща след състезание, отива на 14 градуса, тя е тренирала на минусови температури….“, допълни треньорката.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ