Сашо Везенков най-резултатен за Олимпиакос при нова победа в Евролигата

7 Dni Sport25.02.2022
Александър Везенков,

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков отново игра много силно за своя Олимпиакос и вкара 16 точки за победата с 67:58 над Олимпия Милано в мач от 27-мия кръг на Евролигата.

Везенков бе най-резултатен за Олимпиакос, като 16 точки добави и гардът Костас Слукас. Българинът добави на сметката си и 5 борби, 1 асистенция, 3 октраднати топки, което му донесе коефициент на полезно действия от 20, който бе най-високият сред играчите на гръцкия тим. Освен това Везенков завърши и с показател от +17 точки за 35-те минути, в които бе в игра.

Олимпиакос обаче стигна много трудно до победата, като това се дължеше най-вече на силната игра в последната четвърт, когато Везенков вкара 8 от 16-те си точки, а Олимпиакос надвкара Олимпия с 28:15, за да обърне хода на мача.

Шакил МакКисик добави още 14 точки за победителите, а с 12 приключи Мустафа Фал.

За гостите от Милано единствено Девон Хол постигна двуцифрен брой точки с 15, а Николо Мели се отличи с 9 точки и 11 борби.

Победата е трета поредна за Олимпиакос в турнира и с нея тимът се утвърди на четвъртото място в класирането с 15 победи и 9 загуби, точно зад отбора на Олимпия Милано, който е трети със 17 успеха и 8 поражения.

В друг мач от програмата на кръга литовският Жалгирис Каунас постигна категоричен домакински успех с 68:47 над Реал Мадрид и свали „кралския клуб“ от върха в класирането на Евролигата. Едгарас Уланова реализира 15 точки за едва петата победа на Жалгирис през сезона, но въпреки нея тимът е на последното 18-о място в класирането. За Реал това е трета поредна загуба в турнира, като тимът вече е с показатели от 20 победи и 6 загуби.

В Истанбул сръбският гард Василе Мицич вкара 20 точки при разгромния успех на Анадолу Ефес със 109:77 над Макаби Тел Авив, а в последния мач за вечерта Алба Берлин постигна трета победа в последните си четири мача след 82:80 като гост на АСВЕЛ Лион-Вильорбан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ