Ново 20! Кметът на район „Панчарево“ не иска ЦСКА 1948 да посрещне Левски в Бистрица

Левски - ФК ЦСКА 1948, Лазар Марин, Драган Михайлович

Кметът на СО – район “Панчарево” Николай Гюров настоява за пренасочване на мача от 21-ия кръг на efbet Лига между ЦСКА-1948 и Левски, насрочен за събота от 15:00 ч. на стадион „Витоша“ в Бистрица.

Причината за това са направените от районната администрация анализ на риска и оценка на въздействието, които сочат, че стадион “Витоша” и село Бистрица нямат капацитет да посрещнат интереса, съпровождащ спортно събитие от подобен ранг.

“Стадионът в с. Бистрица е разположен в началото на населеното място в непосредствена близост до неурегулирано кръстовище на основната пътна артерия между София, Бистрица, Самоков и редица туристически обекти в района. Няма буферни паркинги, които да осигурят безпрепятственото паркиране на личните автомобили на футболните фенове”, заяви г-н Гюров.

Той допълни, че през уикенда и без подобно съсредоточаване на футболни фенове жителите на с. Бистрица са силно затруднени в придвижването си поради големия трафик към планината и прилежащите туристически обекти. Провеждането на тази футболна среща би било предизвикателство както за органите на реда, охраняващи събитието, така и за администрацията. Според кмета и екипа му няма гаранции за безопасността на жителите на с. Бистрица и феновете на двата футболни отбора.

До момента районната администрация не е информирана официално, че мачът от 21-вия кръг на националното футболно първенство ще се състои на стадиона в с. Бистрица. Поради това не е ясно и има ли разработен план за охраняване на събитието и за регулиране на движението.

“Смятам, че здравият разум трябва да надделее и всички компетентни органи, отговорни за провеждането на тази футболна среща, ще реагират навреме и ще изберат друго спортно съоръжение за събитието”, подчерта кметът на СО- район “Панчарево”.

Районната администрация и лично той подкрепят развитието на спорта, а в 10-те села на територията на района често се провеждат различни спортни прояви. Кметът Николай Гюров е категоричен, че в този конкретен случай не е съобразен рискът и не са анализирани капацитетът и възможностите на мястото, т.е. не е защитен общественият интерес.

Официалната позиция на районната администрация ще бъде изпратена до БФС, СДВР и другите компетентни органи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ