Филип Кръстев съобщи новината на деня за Левски

7 Dni Sport24.02.2022
Левски - Марибор, Филип Кръстев

Халфът на Левски Филип Кръстев беше награден за Играч на 20-ия кръг на efbet Лига.

Той донесе победата на „сините” с 2:1 над Локомотив Пловдив със страхотен гол извън наказателното поле.

Полузащитникът остави зад себе си Георги Русев от ЦСКА 1948 и Жорди Кайседо от ЦСКА.

Кръстев сподели, че не отписва вариант да остане в Левски и по-дълго. Договорът му за наем до края на сезона.

„Благодаря на треньорите, които са гласували за мен. Щастлив съм, че успях да започна добре с Левски и отборът да запише победа пред нашата публика”, започна халфът.

„Мечтая да постигна всички възможни цели – да спечелим Купата на първо място, защото е много важно и да се класираме за Европа чрез първенството”.

„Моята мечта е да се докажа в Европа, да успея в силен европейски клуб. Чувствам се добре в Левски и не отписвам варианта да остана по-дълго”, коментира Кръстев.

„Никой от Славия не се беше свързал с мен, докато бях в чужбина. Нямах контакт. След като се върнах, никой не ме е търсил. Старите ми съотборници ми пожелаха успех”.

„Присъединих се към отбора, докато бяха в Турция. Още от началото ме приеха много добре, подкрепата, която ми дават съотборниците и треньорите, ми помага страшно много. Мотивиран съм да се отплатя на хората в Левски, които вярват в мен”, добави той.

„Ситуацията межу двата ми отбора в чужбина беше различна. Във Франция тренировките бяха трудни, но това ми помогна. В Холандия не беше толкова трудно. Самата обстановка в другите държави е по-различна. Футболистите са по натренирани от тези в България. Успях да взема динамиката и европейското темпо. Това е най-голямата промяна в играта ми. Укрепнах физически”.

„Играем с ФК ЦСКА 1948 в събота. Гледах мача им срещу Ботев Враца. Сериозен отбор са, но се надявам да победим. Най-фокусиран съм върху играта ми, нямам цели за голове. Ще съм щастлив, ако стана голмайстор на Левски. Има малка разлика дали играеш зад нападателя или по-дефанзивен халф. Нямам никакъв проблем, защото така играя повече с топката. Не е голяма разлката дали ще съм зад нападателя или дефанзивен халф. По-скоро зависи от самия стил на нашата игра. Треньорите ми дават свобода да се включвам в атаките и да импровизирам”.

„Не мисля, че съм имал притеснения как ще ме приеме публиката. Ако давам всичко от себе си, публиката ще бъде доволна от това, което показвам”, завърши халфът на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ