Греъм Кери каза истината за положението си в ЦСКА

7 Dni Sport24.02.2022
Славия - ЦСКА, Греъм Кери

Халфът на ЦСКА Греъм Кери даде обширно интервю пред колегите от „Дарик“, в което говори за шансовете на „червените“ за титлата, представянето му на терена през този сезон и трудната ситуация, през която преминава в семейството си.

Стартира шампионата равенство и победа как видя ти тези мачове?

Мисля, че в последния мач показахме характер. Първият двубой срещу Локомотив София беше труден. Винаги в първата среща след паузата може да си малко нервен и ние не се представихме както преди паузата. 

След като в мача срещу Славия се върнахме от 0:1 и спечелихме, това ни дава повече самочувствие да вървим напред. Очевидно може да подобряваме доста неща, но точно сега когато сме толкова близо до върха най-важното бяха трите точки. 

Пропусна по-голямата част от подготовката, как се чувстваш в момента и успя ли да наваксаш?

Тренирах много когато не бях с отбора. Когато се присъединих към съотборниците ми в Турция бях добре физически. 

Лудогорец дръпна с 4 точки,може ли да се стопят или ще бъде трудно? Какво не достига на ЦСКА,за да се пребори с Лудогорец?

Мисля, че зависи от нас. Трябва да сме сигурни, че сме концентрирани в нашите мачове, ако продължаваме да печелим, имаме шансове. Имаме манталитета да станем шампиони.

В последните години винаги сте близо до първото място. Какво липсва на ЦСКА за да е на върха?

Бяхме толкова близо последните няколко сезона, но тази година имаме реални шансове и мисля, че ако продължаваме да трупаме победи и да поставяме под напрежение Лудогорец, можем да го направим. Последните години беше по-лесно за тях, но сега ние ги предизвикваме, печелейки, ги поставяме под напрежение. Това беше една от причините да се върна в отбора и да довърша сезона – да стана шампион. Това може би е и главната причина да дойда тук.

От много време вече си в България. Като чели ти трябваше период на адаптация, сега най-добрата версия ли гледаме на Греъм Кери или има още какво да ни покажеш?

Треньорът ми вярва да съм на тази позиция, на която обичам да играя. Доверява ми се и ми дава свобода когато притежаваме топката. Определено е окуражаващо, че треньорът ми вярва. Мисля, че този сезон специално, съм на любимата ми позиция, което води до повече голове и асистенции.

Твоите съотборници са те нарекли господин Асистенция това как те кара да се чувстваш? 

Чувствам се добре от прякора Г-н асистенция – това е моята работа. Като играя зад нападателя това е моята работа – да помагам на отбора да вкарва. Главното нещо за мен как да помогна на моите съотборници да вкарват. Върху това се фокусирам – да им помагам да са успешни. 

Кога е по-хубаво? Когато вкарваш гол или когато правиш асистенции?

За мен е по-хубаво когато дам асистенция. Това е моята работа в отбора. Всички харесваме да вкарваме голове, но моята работа е да създавам шансове, докато го прави мисля, че треньорът и всички други са доволни. 

В мача срещу Славия направи три асистенции това за първи път ли ти се случва ?

Мисля, че срещу Славия е първият път, в който давам три асистенции. Треньорът ми каза на полувремето, че трябва да подобря изпълнението на статичните положения. За щастие през второто полувреме се получи. Мисля, че с играчите, които имаме можем да вкарваме много голове от статични положения. Имаме силни играчи във въздуха и когато им подаваш добре топката те ще вкарат.

След една седмица се изправяте срещу Левски. В последния мач отбеляза гол какво е за теб да вкараш във тяхната врата?

Цялата атмосфера в дербито е уникална. Няма значение как играят двата отбора, в деня на мача има много емоции. Стига да спечелим, не ме интересува дали ще вкарам или не. Мисля, че най-важното в този ден е да ги бием и се надявам и следващата седмица да се случи.

Какво е за теб ЦСКА?

ЦСКА ми даде възможност да играя в Европа и да се боря за шампионската титла в първенството. Всичко, което очаквах преди да дойда, знаех колко е голям клубът. Сега с отбора, който имаме, можем да се качим на върха. Ще бъда много горд, ако завършим сезона като шампиони. 

Няма как да подминем темата за това което преживяваш в личен план. Има ли подобрение в състоянието на твоята половинка? Ти я подкрепи обувайки розови футболни обувки. Това и даде много кураж и сила!

Жена ми има добри и лоши дни, но като цяло е добре и е много позитивно настроена. Лечението върви добре. Тя ми показа колко е силна да минава през това и да се грижи за децата ни. Това ме мотивира да се представям добре на терена. Беше трудно за нас, но за щастие се справяме добре със ситуацията.

На мача с Локомотив София феновете издигнаха плакат бъди силен Кери как ти подейства това?

Не видях транспаранта срещу Локомотив София. Не знам как го пропуснах. Видях след това в социалните медии. Моята жена е много трогната. Феновете ми писаха много в социалните мрежи, те са страхотни. Показаха ми колко сме сплотени като клуб. Надявам се да продължим така.

Можеш ли да кажеш на феновете, че ЦСКА ще стане шампион скоро ? 

Това е планът – да станем шампиони. Работим здраво за това. Особено играчите, които сме тук от няколко години знаем какви шансове имаме този сезон. Трябва да се фокусираме върху нашите мачове, да продължаваме да печелим и да ги поставяме под напрежение. Нашата цел е да спечелим титлата и ще направим всичко възможно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ