Невиждана простотия! Обраха 13-годишни деца

Стадион "Георги Аспарухов", Полиция

Кражба на мобилни телефони помрачи квалификационните турнири в групите “В” и “Г” от държавното първенство по водна топка за 13-годишни деца във Враца, съобщава “Булнюз“.

„След като изиграхме последния си мач от групата се оказа, че на 4 момчета от отбора ни са откраднати мобилните телефони от съблекалнята. Децата се разплакаха, дойде полиция, която изиска показания. Случаят развали доброто настроение на всички ни от това, че нашият отбор спечели и трите си двубоя и се класирахме първи в групата, с което продължихме в Топ 8“, заяви Светозар Владков, главен треньор на Арена Бургас.

„Разположението на басейна във Враца е такова, че достъпът до съблекалнята е много лесен – през нея се минава, за да се отиде до трибуните. Заварихме разхвърляни раници и сакове по земята, беше изключително неприятно. Звъняха притеснени родители на наши деца. Случаят, освен че е много неприятен, хвърля петно върху спорта ни. Ще напиша оплакване до федерацията с предложение докато не се предложат и вземат някакви адекватни мерки за пресичане на подобни кражби да не се играят официални мачове във Враца“, допълни специалистът.

„Странно бе отношението на домакините на турнира. На техническата конференция не бе казана и дума, че би било добре да предупреждаваме децата да пазят нещата си. Излиза, че ние, които сме гости във Враца, едва ли не сме виновни, че са ни ограбили. Не ни оказаха и никакво съдействие, когато стана ясно за неприятната случка. Дори не повикаха полицията, а се наложи ние да го направим и да известим органите на реда.“, обобщи Владков.

„Добре е случаят да се погледне от всички страни. Безспорно случката е изключително неприятна. Но още когато стана, казах на Владков – би трябвало те да инструктират децата как да пазят багажа си и ценностите си. Защото всичко това се случва в един стар басейн, в който са дошли 8 отбора, имаше много родители и трибуната беше почти пълна – всички са минали през съблекалнята. Има възможност ценностите и дрехите да се предават на гардероба, където са приемани от специален служител. Това не е направено. Децата не са предупредени от треньорите си. И са оставили багажа си в съблекалня, която е неохранявана. Поне за два часа. При подобни ситуации няма как домакините да са отговорни. Казвам това от личен опит и не с желание да споря с някого. Задължително е всеки треньор да инструктира състезателите си, особено когато са деца, как да си съхраняват раниците и дрехите. И който не го е направил да си понесе отговорността“, коментира Митко Начев, треньор в Ботев 2000, чийто клуб беше домакин на квалификациите заедно с другия местен отбор Ботев (Враца).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ