Азрудин Валентич е едва седмият, водил Ботев (Пд) повече от година

7 Dni Sport21.02.2022
Азрудин_Валентич3

През януари миналата година Азрудин Валентич стана 37-ото назначение за старши-треньор на Ботев (Пд) през новия век, сочи статистиката на „Тема Спорт“. От 2000-ата насам някои от специалистите водеха „канарчетата“ по два пъти, но само шестима бяха успели да се задържат начело на отбора повече от година.

Босненецът стана седмият. На Ферарио Спасов, при втория му престой в Ботев, пък не му достигнаха три дни да направи една календарна година.

Преди Валентич за повече от 12 месеца „канарчетата“ са били водени от Костадин Костадинов, Ясен Петров, Светослав Гърков, Костадин Ангелов, Станимир Стоилов и Николай Киров. Белия е сред рекордьорите с 2 години и 9 месеца начело на тима.

Втори в тази своеобразна класация е Станимир Стоилов с година и седем месеца. Ако Валентич изкара сезона, а по всичко личи, че това ще се случи, той има сериозни шансове да се изкачи нагоре в класацията.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ